
به گزارش روابط عمومی اتاق شهرکرد، شهرام زارع در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری به ریاست جعفر مردانی، استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به وضعیت منابع آبی در کشور، اظهار کرد: ۱۴ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد ۳ پست برق در فاز ۳ شهرک صنعتی شهرکرد، طرح توسعه شهرک صنعتی سفیددشت و بروجن اختصاص یافته است.
وی افزود: طبق اعلام شرکت منابع آب ایران، حدود ۹۸ درصد آب کشور مصرف شده است، اظهار کرد: ذخیره سد زایندهرود نیز بسیار اندک است.
رئیس اتاق شهرکرد ادامه داد: با توجه به اینکه آب دریای عمان به اصفهان رسید و پالایشگاه نیز آبگیری شده است و طبق اعلام مسئولان این استان در کمتر از یک ماه آینده آب به فولاد مبارکه میرسد، پیشنهاد میشود برداشت صنایع از زایندهرود محدودتر شود تا شاهد فشار کمتر بر روی حوضه زایندهرود با توجه به شرایط بحرانی این سد باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری نتوانسته است از ظرفیت تسهیلات بانکی در حوزه پنلهای خورشیدی بهرهمند شود، عنوان کرد: پیشنهاد میشود این تسهیلات جهت تسهیل جذب به چندین بانک عامل اختصاص پیدا کند.
زارع با اشاره به جنگ ۱۲ روزه در کشور، خاطرنشان کرد: این استان مورد حمله مستقیم قرار نگرفت، گفت: اما صنایع کوچک و متوسط این استان بهشدت تحت تأثیر قرار گرفتهاند و برای تأمین سرمایه در گردش و تأمین مواد اولیه با مشکل مواجه هستند.
رئیس اتاق شهرکرد افزود: سیل تعدیل نیرو در صورت عدمحمایت از صنایع و حل مشکل تأمین مالی واحدها، در انتظار واحدهای تولیدی است، باید کمیتهای جهت افزایش بهرهوری با استفاده از فناوری و تکنولوژی در دستور کار قرار بگیرد.
وی در خصوص پیشنهاد تجمیع فضای سبز در راستای اجرای بهینه ماده ۱۵ قانون هوای پاک با هدف افزایش بهرهوری آب، کاهش هزینههای نگهداری و مدیریت متمرکز نظارت بر انجام تعهدات زیست محیطی در شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: میتوان این مسئله را جهت تصویب در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی ملی جهت اخذ مصوبه ارسال کرد، این مسئله میتواند فضای واحد را کامل به اجرای طرح توسعه اختصاص دهد.
زارع عنوان کرد: بودجه اختصاص یافته به بخش صنعت در چهارمحال و بختیاری اندک است و عملاً با این بودجه نمیتوان زیرساختهایی ایجاد کرد، پیشنهاد میشود جلسهای با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار کرد تا این بودجه افزایش پیدا کند.
رئیس اتاق شهرکرد با اشاره به اینکه ۱۴ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد ۳ پست برق در فاز ۳ شهرک صنعتی شهرکرد، طرح توسعه شهرک صنعتی سفیددشت و بروجن اختصاص یافته است، بیان کرد: تقویت زیرساختهای شهرکهای صنعتی استان نیازمند اعتبار است و مشکل کمبود اعتبار با رایزنی با سازمان برنامه و بودجه قابل حل است.
وی یادآور شد: در شرایط بحرانی بانکهای عامل باید برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اقدامات لازم را انجام دهند.
جعفر مردانی- استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه با اشاره به اجرای بهینه ماده ۱۵ قانون هوای پاک، اظهار کرد: طبق این قانون باید حداقل ۱۰ درصد از فضای واحدهای تولیدی به فضای سبز اختصاص پیدا کند.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: بر اساس وضعیت موجود شهرکهای صنعتی میتوان در روز درختکاری بخشی از اراضی شهرکهای صنعتی که قابلیت واگذاری برای ایجاد واحد تولیدی را ندارد به ایجاد کمربند سبز یا پارک جنگلی اختصاص داد، البته باید یک متولی برای ایجاد و نگهداری آن متولی تعیین شود، باید حداقل فضای سبز در شهرکهای صنعتی پیشبینی شود.
وی بیان کرد: با توجه به معضل ناترازی انرژی برق، واحدهای صنعتی میتوانند با ایجاد پنلهای خورشیدی بهعنوان طرح جایگزین فضای سبز در واحد تولیدی خود بهرهمند شوند.
مردانی با تاکید بر نقشآفرینی فعالان اقتصادی، اصناف، تجار و بازرگانان با تلاش ویژه اجازه ندادند در طول دوره جنگ ۱۲ روزه خللی در خدمات رسانی به مردم ایجاد شود، خاطرنشان کرد: این همکاری قابل تقدیر است.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: تلاش شد کالاهای اساسی مورد نیاز مردم از جمله نان، برنج، روغن کمبود در بازار حس نشود، ذخیره سوخت نیز در استان مطلوب بود.
وی با اشاره به ورود بیش از ۲۰۰ هزار مسافر به چهارمحال و بختیاری در ایام جنگ ۱۲ روزه، گفت: برای تأمین نان مردم و مسافران بهعنوان قوت قالب حدود ۴۰۰۰ کیسه آرد مازاد بر سهمیه به نانواییها اختصاص یافت و تعدادی از نانواییها به صورت ۲۴ ساعته پخت نان را انجام میدادند.
مردانی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی را فرصتی برای گفتوگو عنوان کرد و افزود: این شورا یکی از شوراهای فعال در سطح کشور محسوب میشود، باید تلاش کنیم پیشنهادات و مصوبات این شورا در سطح ملی بخشی از مسائل و مشکلات بخش خصوصی را مرتفع سازد.
استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: شنبههای سرمایهگذاری در این استان برای تحقق شعار سال در دستور کار قرار گرفت، اتاق بازرگانی نیز برای توسعه و تقویت تجارت استان پیگیر باشد، دستگاههای اجرایی نیز باید همراه سرمایهگذار باشند.
وی اضافه کرد: هر طرح سرمایهگذاری باید دارای توجیه اقتصادی و برنامه باشد تا منتج به نتیجه مطلوب شود، اگر طرح سرمایهگذاری قبل از اجرا در جلسات تخصصی مورد بررسی قرار بگیرد، در آینده دچار مشکل نخواهد شد، همچنین اهلیت سرمایهگذار نیز باید مورد توجه باشد، ارائه مشاورههای تخصصی نیز در این حوزه مؤثر است.
مردانی با بیان اینکه باید به سمت تولید هدفمند و پایدار برویم، عنوان کرد: زمانی میتوانیم بگوییم در چهارمحال و بختیاری خدمت کردیم که اقدامات منجر به تحقق شعار سال شود، برای جلب سرمایه و سرمایهگذار باید به ظرفیتها توجه ویژه داشته باشیم.
۴ همت پروژه انرژی خورشیدی در چهارمحال وبختیاری در حال اجرا است
در ادامه ملکمحمد قربانپور_ معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اختصاص تسهیلات ارزی برای ایجاد پنلهای خورشیدی، اظهار کرد: سرمایهگذاران از تسهیلات ارزی استقبال نمیکنند و متقاضی تسهیلات ریالی هستند.
وی با اشاره به اینکه ۴ همت پروژه انرژی خورشیدی در چهارمحال وبختیاری در حال اجرا است، بیان کرد: چند پروژه دیگر نیز کلنگزنی خواهد شد، اعتبارات استان در حوزه زیرساخت صنعتی محدود است و باید تلاش کنیم تا کمبودها جبران شود.
قربانپور با اشاره به اینکه تمام توان دستگاههای اجرایی استان باید برای تحقق شعار سال بکار گرفته شود، گفت: بنابراین مسائل و مشکلات مبتلابه سرمایهگذاری در جلسات تخصصی بررسی میشود و سپس پیشنهادات پس از تصویب در شورای گفتوگوی دولت و بخش به شورای ملی ارجاع داده خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اصلاح حریم معادن را از مصوبات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان عنوان کرد و افزود: ابلاغ مصوبات از شورای گفتوگوی ملی گاهی زمانبر است.
وی در پایان عنوان کرد: تجمیع فضای سبز در راستای اجرای بهینه ماده ۱۵ قانون هوای پاک با هدف افزایش بهرهوری آب، کاهش هزینههای نگهداری و مدیریت متمرکز نظارت بر انجام تعهدات زیست محیطی در شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری از موضوعات مورد بحث در جلسه امروز شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی قرار گرفت، همچنین پیشنهاد جایگزینی پنلهای خورشیدی به جای فضای سبز در واحدهای تولیدی نیز مطرح شد.
در طول مدت جنگ هیچ واحد تولیدی در استان تعطیل نشد
در ادامه امین مالکی_ نائب رئیس اتاق شهرکرد با اشاره به جنگ ۱۲ روزه در کشور، اظهار کرد: در طول مدت جنگ هیچ واحد تولیدی در استان تعطیل نشد و واحدها باوجود اینکه برای تأمین مواداولیه دچار مشکل شدند، حفظ نیروی انسانی را در اولویت قرار دادند و برخی واحدها نیز شیفتهای کاری خود را برای افزایش تولید در دستور کار قرار دادند.
وی افزود: باید عزم جدی در راستای توسعه و پیشرفت چهارمحال و بختیاری داشته باشیم و گامهای استواری برداریم.
مالکی تاکید کرد: شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری با چالش کمآبی و تأمین آب در یک دهه گذشته مواجه بودند و در تابستان آبرسانی با تانکر انجام میشد، زیرا چاههای آب شهرکها خشک شده بود، اما با اجرای طرح آبرسانی بن به بروجن این مشکل در تعدادی از شهرکهای صنعتی استان مرتفع شد و اکنون دارای آب پایدار هستند.
نایب رئیس اتاق شهرکرد در خصوص اجرای بهینه ماده ۱۵ قانون هوای پاک در شهرکهای صنعتی استان، اظهار کرد: پیشنهاد میشود فضای سبز در شهرکهای صنعتی تجمیع شود تا بتوانیم از فضای اختصاص پیدا کرده به واحدهای صنعتی نهایت استفاده را در حوزه تولید ببریم.
دیدگاه خود را بیان کنید