جایزه مصطفی(ص)نمایش اقتدار علمی جهان اسلام و افتخاری برای ایران است

مدیرطرح، برنامه و نظارت راهبردی دانشگاه رازی کرمانشاه جایزه مصطفی(ص) را نمایش اقتدار علمی جهان اسلام دانست و گفت: جایزه مصطفی(ص) نشان دهنده اهمیت جمهوری اسلامی ایران و تمام کشورهای اسلامی به علم و فناوری است.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از کرمانشاه، بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) با تأکید بر گسترش علم و فناوری در جهان اسلام، همراه با اتخاذ رویکردی غیرانتفاعی و حفظ استقلال کامل در دستیابی به اهداف خود، با احترام به پیامبر اکرم(ص) و با پیروی از آموزه‌های اسلام، فعالیت‌های خود را در راستای تقدیر از دانشمندان جهان اسلام و قدردانی از تلاش‌های آن‌ها، همراه با تعلیم دانشمندان آینده در سرتاسر جهان آغاز کرده است. 

بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) سعی در گسترش همکاری، هم‌افزایی و هم‌گرایی در حوزه علم مدرن و فناوری‌های جدید و همچنین الگوسازی از شخصیت‌های برجسته علم و فناوری دارد.

جایزه مصطفی(ص) جایزه برتر علم و فناوری است که به‌صورت دوسالانه به پژوهشگران و دانشمندان برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. به برکت نام پیامبر مکرم اسلام و به‌دلیل تأکید پیامبر(ص) بر یادگیری و درک علم، این جایزه «مصطفی» نامیده شده است که به‌معنای برگزیده است.

کیانوش چقامیرزا، مدیرطرح، برنامه و نظارت راهبردی دانشگاه رازی کرمانشاه در خصوص جایزه مصطفی(ص) در هفته وحدت، اظهار کرد: جایزه مصطفی(ص) با ابتکار و ایده جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۱ بنیان‌گذاری شد که به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.

وی اساس کار این جایزه را در راستای توسعه و گسترش علم و فناوری در کشورهای اسلامی بیان کرد و گفت: در این راستا تصمیم بر این شد که جایزه‌ای نفیس و ارزشمند از نظر مالی و معنوی برای برگزیدگانی که در کشورهای اسلامی مقیم هستند و یا مسلمان هستند اما در کشورهای دیگر(غیراسلامی) مشغول به توسعه علم و فناوری هستند، هر دو سال یک‌بار اعطا شود.

چقامیرزا تصریح کرد: اولین دوره جایزه مصطفی در سال ۱۳۹۴ برگزار شد و امسال هم در اصفهان مراسم پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) از، ششم مهرماه آغاز و تا روز دوازدهم همین ماه ادامه دارد.

دبیر کمیته زیست‌فناوری دانشگاه رازی کرمانشاه برگزیدگان امسال جشنواره را ۵ نفر اعلام کرد و گفت:  پروفسور احمد حسن، استاد دانشگاه کویینز کانادا از مصر در حوزه ارتباطات و فناوری و پروفسور امید فرخ‌زاد، استاد دانشکده پزشکی هاروارد آمریکا از ایران در بخش زیست پزشکی در کنار ۳ برگزیده مقیم کشورهای اسلامی پروفسور سامیا خوری، استاد دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان از لبنان، پروفسور احمد فوزی اسماعیل، استاد و رئیس دانشگاه فناوری مالزی از کامبوج و پروفسور مورات اویسال، استاد دانشگاه نیویورک ابوظبی، امارات از ترکیه، مورد تقدیر قرار گرفته و جایزه مصطفی(ص) را دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی(ص)، امروز ۱۰ مهرماه در شب ولادت باسعادت پیامبر گرامی اسلام(ص) در شهر اصفهان با حضور رئیس جمهور، برگزار خواهد شد.

وی جایزه مصطفی(ص) را نمایش اقتدار علمی جهان اسلام دانست و ادامه داد: علم در اسلام دارای اهمیت است همانگونه که پیامبر در جنگ‌های که داشتند افرادی که اسیر می‌شدند اگر به مسلمانان علم و سواد می‌آموختند، آزاد می‌شدند. این نشان دهنده توجه اسلام به علم است.

چقامیرزا خاطرنشان کرد: جایزه مصطفی(ص) نشان دهنده اهمیت جمهوری اسلامی ایران و تمام کشورهای اسلامی به علم و فناوری است.

وی افزود: جایزه مصطفی هرچند در دنیای علم جزء جایزه‌های جوان است، ولی به خوبی طراحی شده است و برنامه‌ریزی درستی برای این جایزه شده است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در خصوص چگونگی کاندیدا شدن برای کسب این جایزه، تصریح کرد: آثار افراد باید نوآورانه و در مرزهای دانش و در راستای رفاه بشریت باشد تا در داوری‌های پیچیده و مراحل زیاد آن برنده جایزه مصطفی شوند.

پایان پیام/پ

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه