یعنی این شرکت میتواند به کلیه کشورهای جهان خدمات دهد، اگر فعالیت این شرکت در زمینهی توزیع کالا باشد، این شرکت میتواند صادرکننده باشد و در صورتی که یک شرکت خدماتی باشد میتواند به سایر کشورها خدمات رسانی کند. با توجه به اینکه امروزه با گسترش روابط تجاری میان کشورها و توسعه حمل و نقل و افزایش معاملات پولی و بانکی فعالیتهای تجاری و اقتصادی نیز دچار دگرگونی و گستردگی شده اس، بد نیست به دنبال یک راهنمای ثبت شرکت جامع باشید. در ادامه بهطور مفصل پیرامون ثبت شرکت بین المللی توضیح دادهایم.
مزایای ثبت شرکت در خارج از کشور
مشخص است که بسترهای فرهنگی و نیازهای اقتصادی و اجتماعی کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت میباشد. هر کشوری بنا بر شرایط و فرهنگ ویژۀ خود، قوانینی را برای تاسیس شرکت در مرزهایش وضع کرده است. در نتیجه، برای ثبت شرکت در خارج از ایران، شما باید با توجه به شرایط و مزایای مد نظرتان، کشور مقصد را انتخاب نمایید.
برای نمونه اگر بگوییم، در برخی از نقاط جهان شما با ثبت شرکت در کشور خارجی، شرایط گرفتن اقامت آن کشور را برای خود و خانوادهتان تسهیل خواهید کرد. این نوع امتیاز در واقع زیرشاخۀ مهاجرت از طریق سرمایهگذاری محسوب میشود. در دیگر کشورها نیز قوانین متفاوت مالیاتی برای ثبت شرکت وضع شده است. در این کشورها برخی بیزینسهای مشخص ممکن است معاف از مالیات باشند و یا مشمول قوانین مالیاتی سهلگیرانهتری گردند. مالیاتی که کشورهای مختلف دریافت میکنند بر دو نوع است: ۱. مالیات بر شرکت، ۲. مالیات بر سود شرکت. بنابراین، پیش از تاسیس شرکت در خارج از کشور باید به این موضوع توجه ویژهای داشت.
همچنین احتمال اینکه با ثبت شرکت در خارج از کشور بتوانید از طرحهای مشوق صادرات در ایران بهرهمند شوید بسیار بالا است. در برخی موارد امکان دارد کشور مقصد مورد نظر شما برای واردات اجناس بهخصوصی طرحهای حمایتی داشته باشد که شما با تاسیس شرکت در آن کشور واجد شرایط استفاده از این نوع برنامهها شوید. در مورد برخی محصولات نیز با ثبت شرکت در کشور خارجی و صادرات آن محصول، شما ممکن است از معافیت مالیاتی یا طرحهای تشویقی در ایران هم بهرهمند گردید.
شرکتهایی که برای فعالیت در سطح جهانی ثبت شدهاند، با ورود به بازارهای بزرگتر، میتوانند حجم بیشتری از کالا را تولید و عرضه نمایند. همچنین، برگشت سرمایه و سود بالاتری را تجربه خواهند کرد. با ثبت شرکت بینالمللی، میتوان منابع انسانی را بهتر مدیریت نموده و از هزینههای سربار، جلوگیری نمود.
همانطور که پیشتر گفتیم، شرکتها میتوانند دارای حساب بانکی بین المللی بوده و از معافیت های مالیاتی استفاده نمایند. همچنین، این امکان برای صاحبان کسب و کار فراهم میشود تا اقامت کشورهای ثبت شده را دریافت کرده و در انتقال و یا واگذاری شرکت، تسهیلات کافی را دریافت نمایند.
مهاجرت با ثبت شرکت
باید گفت که امکان مهاجرت به سایر کشورها به دلیل تاسیس شرکت و اخذ اقامت آن، به قوانین و مقررات کشور مقصد بستگی دارد. اما به طور کلی میتوان بیان داشت که با توجه به مقررات حمایت از سرمایه گذاری در بسیاری از کشورها، امکان دریافت ویزا و اقامت از طریق ثبت شرکت بین المللی فراهم میباشد.
یکی از راههای مهاجرت به دیگر کشورها ثبت شرکت در کشور مقصد میباشد. در برخی مواقع برای مهاجرت به یک کشور باید در آن کشور سرمایه گذاری نمایید. اما میتوان با صرف هزینه و زمان کمتر با ثبت شرکت در آن کشور برای خود و خانواده خود اقامت یک کشور را دریافت نمایید. پس اگر قصد ثبت شرکت در خارج از ایران را دارید بهتر است اطلاعات کافی در این زمینه را به دست بیاورید تا دچار زیان نشوید.
چه مدارکی برای ثبت شرکت در خارج از کشور نیاز است؟
مدارکی که در اینجا ذکر میشود از جمله مهمترین مدارکی هستند که برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت در کشورهای خارجی به آنها نیاز خواهید داشت. این مدارک عبارتاند از:
- کپی برابر اصل گواهی ثبت علامت تجاری شرکت
- فرم مخصوص برای ثبت شرکت بین المللی که باید تکمیل شده و به انگلیسی ترجمه شده باشد.
- ارائه اطلاعیه راه اندازی شرکت و اطلاعیه آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی و حقیقی که در روزنامه به صورت مکتوب چاپ شده باشد.
- درخواست کتبی به اداره ثبت علائم تجاری با ذکر نام کشور مد نظر جهت مهاجرت
- ارائه کلیه مدارک شناسایی مدیران و صاحبان حق امضای شرکت شامل کپی برابر اصل کارت ملی و شناسنامه ایشان
تهیه و ارائه اظهارنامه و یا اصل گواهی ثبت علامت تجاری که در ایران لازم است به رویت مسئول مربوطه رسیده و کپی آن برای ثبت در پرونده تحویل داده شود.
پرداخت کلیه هزینه های مربوط به ثبت شرکت در کشورهای خارجی
تهیه کردن معرفی نامه روی سربرگ شرکت که مدیران و صاحبان حق امضا آن را امضا کردهاند و امور شرکت به روی آن درج شده باشد.
ارائه وکالتنامه دادگستری در صورتی که مراحل ثبت شرکت به عنوان یک وکیل حقوقی باشد.
مراحل ثبت شرکت بین المللی در ایران
مراحل ثبت شرکت بین المللی در ایران میتوان پیچیده و دشوار باشد. مراحل گفته شده در زیر به طور کامل خلاصه میباشد. شما میتوانید با مراجعه به سامانه آسان ثبت و ارتباط با مشاوران این سامانه از مراحل و نکات مهم ثبت شرکت بین المللی مطلع شوید.
۱- تهیه مدارک
۲- انتخاب نوع شرکت
۳- ثبت شرکت در سامانههای مربوطه
۴-پرداخت هزینههای ثبت شرکت
۵- دریافت مجوزهای لازم
هزینه ثبت شرکت بین المللی
میزان هزینههای مربوط به ثبت شرکت بین المللی با توجه به قوانین و مراحل کشور مقصد تعیین میگردد. بدیهی است که هر چه ثبت شرکت بین المللی در کشور مزبور، مراحل و فرآیندهای طولانیتری داشته باشد، به همان میزان نیز مقدار هزینههای پرداختی آن نیز افزایش خواهد یافت. یکی از انواع هزینهای لازم برای ثبت شرکت بین المللی در اغلب کشورها، هزینه مالیات میباشد. توجه به این نکته ضروری است که کشورهای آسیایی غالبا دارای نرخ مالیات کمتری نسبت به کشورها اروپایی و آمریکایی، برای ثبت شرکت بین المللی میباشند.
هزینه بعدی، هزینه مربوط به سفر و اقامت در کشور محل ثبت شرکت بین المللی میباشد. برای ثبت شرکت در همه کشورها، لازم است که متقاضی به صورت حضوری به کشور مقصد مراجعه نموده و بخشی از فرآیند و مراحل ثبت شرکت را به صورت حضوری پیگیری نماید. علاوه بر هزینههای فوق، برخی کشورها به منظور ثبت شرکت بین المللی، شرطی تحت عنوان حداقل سرمایه را نیز دارا میباشند، که این امر به نوبه خود، بر مبلغ پرداختی برای ثبت میافزاید.
متخصصین آسان ثبت میتوانند تمامی اقدامات مربوط به ثبت شرکت بین المللی را برای شما انجام دهند تا با خیالی آسوده برای طرح کسب و کار خود در دیگر کشورها برنامه ریزی کرده و در خصوص سرمایه گذاری و راه اندازی تجارت خود در آن کشورها، امکانات خود و کشور مورد نظر را بررسی کنید. توجه داشته باشید که با در نظر گرفتن مزیتهای هر کشور و توان اقتصادی که در آنها وجود دارد، میتوانید تصمیم گیری آگاهانهای برای ثبت شرکت بین المللی داشته باشید.
دیدگاه خود را بیان کنید