
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از سنندج، اقبال حمیدی ظهر امروز در همایش روز جهانی خاک که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، بیان کرد: ۹۵ درصد از منابع تغذیهای از خاک نشات میگیرد و هر گونه آلودگی در خاک در امنیت غذایی بشر خود را نشان میهند.
وی با بیان اینکه خاک نماد باروری و حفاظت از آن نیازمند عزم ملی است، گفت: خاک به عنوان منبع تجدیدپذیر باشد اما برای تولید یک سانتیمتر آن حداقل ۱۰۰ تا ۱۰ هزار سال نیاز است و این نقض کننده این بیان است.
حمیدی به واژگونی تانکرهای سوخت اشاره کرد و گفت: کردستان بالاترین آمار واژگونی تانکرها در کشور دارد و از سال ۱۳۸۷ تاکنون ۲۹۱ واژگونی تانکر در کردستان اتفاق افتاده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان تاکید کرد: واژگونی تانکرهای سوخت بلافاصله آب، خاک، آبهای سطحی، زمینهای کشاورزی و باغات محدوده واژگونی را آلوده میکند و به سادگی پاکسازی نمیشود.
وی با اشاره به اینکه رفع آلودگی خاک بسیار هزینهبر است، گفت: به دلیل عدم توسعه زیرساختها، به صورت ماهانه شاهد واژگونی تانکرهای سوخت هستیم و این یکی از بلایای کشاورزی و خاک به شمار میرود.
حمیدی با اشاره به وجود ۱۶ رودخانه اصلی در کردستان گفت: این استان از استانهای غنی منابع آبی کشور است و لذا در حوزه منابع طبیعی بحث یکپارچهسازی نیاز به بازنگری دارد و پروژههای مطالعات آبخیزداری مورد مطالعه قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در ادامه گفت: از ۳۲ شهر استان، هشت شهر سیستم تصفیه فاضلاب ندارد و تنها ۲ درصد از هزار و ۷۰۰ روستای استان دارای این سیستم است که زنگ خطری برای آب و خاک و محیط زیست استان محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه اینکه مصرف کود شیمیایی و سم در بخش کشاورزی استان در حد یک سوم استانداردهاست، خاطرنشان کرد: محصولات کشاورزی و برندهای آن به خارج از استان منتقل میشود لذا شناسنامهدار کردن باید در دستور کار قرار گیرد و لازم است که فیلترهایی برای ورود محصولات کشاورزی به استان وجود داشته باشد.
وی از فرسایش خاک به عنوان یکی از زنگهای خطر در کردستان نام برد و گفت: فرسایش خاک در این استان سالانه پنج تا ۲۰ هکتار است و این میزان پنج برابر استاندارد جهانی است.
انتهای پیام ۲۳۳۰/۷۲
دیدگاه خود را بیان کنید