تنش میان کاراکاس و برازیلیا؛ «مادورو» برزیل را به‌ارتباط با وزارت خارجه آمریکا متهم کرد

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- رئیس‌جمهوری ونزوئلا در واکنش به وتوی ورود این کشور به گروه «بریکس» از سوی برزیل، وزارت خارجه این کشور را به داشتن ارتباط با وزارت خارجه آمریکا و توطئه علیه کاراکاس متهم کرد.

به گزارش روز سه شنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از تارنمای اسپوتنیک موندو، نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در برنامه تلویزیونی خود (+Con Maduro) عنوان کرد: وزارت امور خارجه برزیل برای سال‌ها، قدرتی درون [ساختار] قدرت این کشور بوده است...این وزارت خارجه را به خوبی می‌شناسیم، که همیشه علیه ونزوئلا توطئه کرده است، وزارت خارجه‌ای است که از دهه ۱۹۶۰ ارتباط نزدیکی با وزارت خارجه ایالات متحده دارد...در آنجا، عملا هیچ مقامی وجود ندارد که با وزارت خارجه آمریکا ارتباط نداشته باشد، همیشه اینگونه بوده است و امروز نیز به همین منوال ادامه می‌دهد.

مادورو، ادواردو پائِس سابویا (Eduardo Páez Saboya) مقام برزیلی را به دلیل تصمیم مبنی بر ممانعت از پیوستن ونزوئلا به گروه «بریکس» مقصر دانست.

وی تصریح کرد: این مقام از طرف برزیل صحبت کرد تا در میز مذاکره ثابت کند که دولت وی اجازه ورود ونزوئلا به بریکس به عنوان کشور شریک را وتو کرده است. مادورو از سابویا به عنوان یک مقام «فاشیست» یاد کرد.

مادورو اطمینان داد که همه کشورها برای اجازه دادن به ونزوئلا برای پیوستن به بریکس در نشستی که در شهر کازان روسیه برگزار شد، اتفاق نظر دارند.

دولت ونزوئلا پنج شنبه گذشته، تصمیم دولت برزیل برای وتوی ورود کاراکاس به بریکس را یک «تجاوز» و «ژست خصمانه» ارزیابی کرد.

مادورو با حضور در شانزدهمین اجلاس سران بریکس که از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (یکم تا سوم آبان) در کازان برگزار شد، با همتایان خود از روسیه، بلاروس، فلسطین، اتیوپی، چین، آفریقای جنوبی، ایران، بولیوی و ترکیه دیدار کرد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با حضور در این نشست اعلام کرد کشورش از مدت‌ها قبل «بخشی از خانواده بریکس» است.

وی در جریان سخنرانی خود، نیاز به ایجاد یک سیستم پولی جدید جهانی را مطرح و همچنین بر پیشرفت بانک توسعه جدید این بلوک برای دسترسی به منابع مالی تاکید کرد.

وی همچنین بر ضرورت اصلاح نظام سازمان ملل متحد در برابر تجاوزهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطین و لبنان تاکید کرد.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه که میزبان این نشست بود، گفت که با موضع ونزوئلا موافق است اما افزود: ونزوئلا تنها در صورتی می‌تواند به بریکس بپیوندد که بین اعضای آن اجماع وجود داشته باشد.

وی پنج شنبه گذشته در یک نشست خبری گفت: ما موضع برزیل را می‌دانیم. ما موافق نیستیم، ونزوئلا برای بقای خود می‌جنگد.

لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل قرار بود برای این اجلاس به روسیه سفر کند، اما پس از آسیب دیدن سرش در حادثه‌ای در منزل شخصی او، این سفر را لغو کرد.

پوتین افزود که برای کمک به بهبود روابط میان دو همسایه در آمریکای جنوبی تلاش خواهد کرد.

روابط میان دو دولت چپ‌گرای برزیل و ونزوئلا پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا رو به وخامت گذاشت.

با وجود اعلام رسمی پیروزی مادورو در انتخابات، لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل گفت تا زمانی که آرای تفکیک شده منتشر نشوند، نتایج را نخواهد پذیرفت.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه