مدیرکل ارشاد: جشنواره تئاتر فارس رشد کیفی داشته است

شیراز - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بر رشد کیفی نمایش‌ها در سی و پنجمین جشنواره تئاتر فارس تأکید کرد و گفت: اعتقاد کارشناسان مختلفی که این اجراها را تماشا کردند، رشد و توسعه قابل‌توجهی، هم به لحاظ محتوایی و هم ساختاری در حوزه تئاتر شهرستان‌ها اتفاق افتاده است.

به گزارش خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، حمیدرضا قانعی شنبه در حاشیه اجراهای سی و پنجمین جشنواره تئاتر فارس در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: برگزاری جشنواره تئاتر یک گردهمایی و رویداد مهم برای استان به شمار می‌رود که اگرچه هرساله شاهد برگزاری آن هستیم اما یکی از اتفاقات خوبی که طی چهار یا پنج سال گذشته رخ داده، رشد و حضور پررنگ و جدی شهرستان‌ها در این جشنواره است.

حضور برجسته شهرستان‌ها

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: امسال هم شهرستان استهبان با ۲ اثر در بخش صحنه‌ای و یک اثر در بخش خیابانی حضور برجسته‌ای در این جشنواره داشته؛ همچنین در این جشنواره شاهد اجراهایی از شهرستان‌های مرودشت، لامرد و قیروکارزین بودیم.

وی اضافه کرد: به اعتقاد کارشناسان مختلفی که این اجراها را تماشا کردند، رشد و توسعه قابل‌توجهی، هم از نظر محتوایی و هم از لحاظ ساختاری در حوزه تئاتر شهرستان‌ها اتفاق افتاده؛ این موضوع نشان‌دهنده سیاست‌گذاری‌هایی است که موجبات این توسعه را فراهم کرده و امیدواریم این روند رشد در شهرستان‌ها ادامه یابد.

قانعی یادآور شد: در شیراز هم اتفاقات خوبی رقم خورده و چندین کارگردان شناخته شده که طی ادوار گذشته جوایز مختلفی را از جشنواره‌ها دریافت کردند امسال هم با اعتماد به نفس کامل درصدد هستند که نمایش‌های خود را در بخش ملی اجرا کنند و امیدواریم این اتفاق منجر به حضور درخشان هنرمندان فارس در بخش ملی و بین‌المللی شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به بیان وجه تمایز جشنواره امسال نسبت به جشنواره‌ سال‌های گذشته پرداخت و گفت: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته مقابل درب ورودی تماشاخانه‌ها شاهد عدم هماهنگی و ازدحام جمعیت علاقمندان و تماشاگران به واسطه ظرفیت کم سالن‌ها بودیم امسال تمام تلاش خود را برای حل این مشکل به کار گرفتیم و تدابیر لازم جهت حضور تماشاگران با بلیت فراهم شد؛ این اقدام موجبات ایجاد نظم در جلوی درب ورودی تماشاخانه‌ها را فراهم کرد.

نظم و هماهنگی برای ورود تماشاگران و اجراهای قدرتمند

او عنوان کرد: به استثنای روز نخست جشنواره که نمایش‌ها به دلیل اطلاع‌رسانی دیرهنگام با حضور تعداد محدودی از مخاطبان اجرا شدند در سایر روزها ظرفیت سالن‌ها تکمیل شد و حتی سالن‌های ۳۰۰ نفره‌ای که برای اجراها در نظر گرفته شده بود با استقبال قابل‌توجهی از سوی مخاطبان مواجه شد.

رقابت پایاپای گروه‌ها

قانعی بر رشد کیفی نمایش‌ها در جشنواره امسال تأکید کرد و گفت: داوران و کارشناسانی که در این جشنواره حضور دارند معتقدند که نمایش‌های قدرتمندی در این دوره اجرا شده که این اتفاق حتی کار را برای آنها دشوار کرده؛ در ادوار گذشته برخی نمایش‌ها با اختلاف زیادی از سایر نمایش‌ها برگزیده می‌شدند اما امسال رقابت پایاپایی بین گروه‌ها شکل گرفته که نشان دهنده تلاش جدی علاقمندان هنرهای نمایشی استان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزاری نمایشگاه عکس تئاتر را از ویژگی‌های مهم جشنواره امسال دانست و گفت: در این نمایشگاه عکس‌هایی از دهه چهل، پنجاه و شصت هنرمندانی که در آن سال‌ها در تماشاخانه‌های فارس به اجرا می‌پرداختند در مجموعه هنر شهر آفتاب به نمایش گذاشته شده‌؛ این عکس‌ها در مراسم اختتامیه و دیگر تماشاخانه‌ها نیز در معرض دید عموم قرار می‌گیرند.

بهره‌گیری از داوران برجسته در جشنواره امسال

او معتقد است ترکیب هیات داوران جشنواره امسال ترکیب ویژه‌ای از هنرمندان و افراد شناخته شده و برجسته هنری است که فعالیت‌های قابل توجهی در این عرصه داشته‌اند.

قانعی هدف از برگزاری جشنواره‌های تئاتر را افزایش انگیزه، کسب تجربه و رقابت دانست و در خصوص انتقاداتی که از نبود جلسات نقد و بررسی در این رویداد شده، گفت: در جشنواره امسال مجالی برای ترتیب دادن یک وقت موسع برای حوزه نقد نداشتیم.

برنامه‌ریزی برای برگزاری جلسات نقد و کارگاه‌های آموزشی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: امسال فشردگی و تعدد نمایش‌هایی که باید در مدت زمان محدودی به اجرا گذاشته شوند و همچنین نبود اعتبارات کافی، شرایط برگزاری جلسات نقد را فراهم نکرد اما درصدد هستیم تا پس از جشنواره برگزاری جلسات نقد و کارگاه‌های آموزشی را در دستور کار قرار دهیم چراکه معتقدیم تئاتر بدون نقد معنا ندارد و نقد باعث رشد و پیشرفت هنرهای نمایشی استان می‌شود.

وضعیت زیرساخت‌های تئاتر

وی در رابطه با وضعیت زیرساخت‌های تئاتر در استان فارس گفت: بدون شک زیرساخت‌های هنرهای نمایشی در شهر شیراز و استان فارس ضعیف است و در تمام نقاط شهر نیاز به زیرساخت در این عرصه داریم؛ با این حال تلاش کردیم تا آنجا که برایمان مقدور است به بهسازی و توسعه این زیرساخت‌ها بپردازیم و امکانات و نیازهای اولیه را تأمین کنیم؛ در این مسیر از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی هم بهره گرفتیم و در آینده‌ای نزدیک شاهد اضافه شدن پلاتوهای جدید به زیرساخت تئاتر فارس خواهیم بود.

این جشنواره از ۱۷ آبان آغاز شده و تا ۲۰ آبان ماه در شیراز ادامه دارد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه