شناخت بهتر مومیایی‌های مصر باستان با دستگاه سی‌تی‌اسکن

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- دانشمندان با سی‌تی‌اسکن ۲۶ مومیایی مصر باستان در موزه تاریخ طبیعی فیلد در آمریکا سعی کردند درباره آن‌ها اطلاعات کسب کنند.

به گزارش گروه علمی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از وبگاه سی‌اِن‌اِن، آن‌ها زیر پوشش بقایای انسان‌های مومیایی‌شده مصر باستان را، بدون باز کردن حتی یک تکه از پارچه کتان که به دور آن‌ها پیچیده شده است، بررسی کردند تا جزئیات جدیدی از هویت‌ مومیایی‌ها و نحوه آماده‌شدن آن‌ها برای زندگی پس از مرگ کشف کنند.

کارکنان موزه تاریخ طبیعی فیلد، ۲۶ مومیایی به‌ نمایش‌درآمده در این موزه را با چرخ‌دستی‌هایی که مخصوص این کار ساخته شده بود، به پارکینگ انتقال دادند تا با استفاده از یک دستگاه سی‌تی اسکن سیار از آن‌ها تصویربرداری شود. دانشمندان با استفاده از این فناوری غیرمخرب، هزاران تصویر از مومیایی‌ها و تابوت‌هایشان ثبت کردند. هنگامی که این تصاویر در کنار هم قرار می‌گیرند، تصاویر سه‌بعدی ایجاد می‌کنند که اسکلت‌ها و درون مومیایی‌ها را نشان می‌دهد.

شناخت بهتر مومیایی‌های مصر باستان با دستگاه سی‌تی‌اسکن

اطلاعات جدید به‌دست‌آمده دانشمندان را از روش تدفین مصریان در بیش از ۳ هزار سال پیش و همچنین آنچه آن‌ها فکر می‌کردند برای انتقال به زندگی پس از مرگ مهم است، آگاه می‌کند. گفته می‌شود اسکن مومیایی‌ها حدود چهار روز طول کشید؛ اما پردازش و تجزیه‌وتحلیل رِندِرهای سه‌بعدی ممکن است تا سه سال طول بکشد.

شناخت بهتر مومیایی‌های مصر باستان با دستگاه سی‌تی‌اسکن

این اسکن‌ها اطلاعاتی درباره بهترین روش‌های حفظ مومیایی‌ها برای نسل‌های آینده ارائه می‌کند ضمن اینکه فرصتی پدید می‌آورد تا هویت و اطلاعات شخصی هر یک از مومیایی‌ها به روشی محترمانه مشخص شود.

در اواخر قرن نوزدهم میلادی که باستان‌شناسان مومیایی‌هایی را در بیابان‌های مصر کشف کردند، پوشش آن‌ها را باز می‌کردند تا درباره آن‌ها اطلاعات کسب کنند؛ اما اکنون محافظت از مومیایی‌ها برای کمک به دوام آن‌ها تا هزاران سال دیگر اهمیت دارد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه