به گزارش روز یکشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از «ریپورتر اتیوپیا»، منابع آگاه تایید کرده اند که مقامات برنامه جهانی غذا در خصوص طرحهایی برای مرخص کردن ۳۸ درصد از حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر کارکنان این سازمان در اتیوپی، به نیروهای خود اطلاعرسانی کردهاند.
برنامه جهانی غذا بزرگترین سازمان امدادرسانی بشردوستانه در سطح جهان است و تنها سازمان کمکرسان برای بیش از ۱.۱ میلیون آواره و میلیونها نفر افراد بیخانمان شده در کشور اتیوپی به شمار میرود. تنها در منطقه «تیگرای» در شمال اتیوپی بیش از ۳.۵ میلیون نفر نیازمند کمکهای انسانی هستند که نزدیک به یک میلیون نفر از آنان بیخانمان شدگان داخلی هستند که از زمان جنگ داخلی در شمال اتیوپی قادر به بازگشت به خانه و کاشانه خود نشده اند. جنگ داخلی در منطقه تیگرای اتیوپی در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ بنا بر آمار رسمی در حدود ۱۰۰ هزار کشته بر جا گذاشت هر چند آمار غیر رسمی حاکی از کشته شدن حدود ۶۰۰ هزار نفر در طول این جنگ داخلی دو ساله است.
بر اساس این گزارش، با وجود نیاز شدید به کمکهای انسانی به علت مناقشههای طولانی و تغییرات آب و هوایی، وابستگی فزاینده به کمکهای انسانی در مناطقی مانند سودان، اوکراین و غزه موجب شده که اعتبارات اندک موجود برای برنامههای امدادی در اتیوپی و سایر مناطق در شاخ آفریقا، به مناطق دیگر اختصاص داده شود. در کشور سودان همسایه شمال غربی اتیوپی نیز به علت جنگ داخلی شرایط قحطی و یکی از وخیمترین بحرانهای غذایی در جهان ایجاد شده . برنامه جهانی غذا در اواخر سال گذشته میلادی عملیات خود را در مناطق مختلف سودان گسترش داد.
«کلِر نِویل» مدیر ارتباطات برنامه جهانی غذا در اتیوپی، هفته گذشته به «ریپورتر» گفت که حجم کمکهای امدادی برای آوارگان در کشور اتیوپی به علت فقدان اعتبارات به میزان ۴۰ درصد کاهش یافته است. مقامات برنامه جهانی غذا در خصوص طرح کاهش نیروها در اتیوپی حاضر به پاسخگویی نشدند.
هفته گذشته، «کارل اسکائو» معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا به همراه مدیر کل عملیات امدادی اتحادیه اروپا در اتیوپی با «میسگانو آرگا» از مقامات ارشد وزارت امور خارجه اتیوپی دیدار کرد هر چند جزئیات این دیدار منتشر نشده است. هیات برنامه جهانی غذا در بیانیهای بر تعهد این سازمان برای ارتقای مشارکت و هماهنگی با دولت اتیوپی تاکید کرد.
برنامه جهانی غذا پیش از این اعلام کرده است که به ۳۲۲ میلیون دلار برای پوشش هزینههای عملیات امدادی خود در اتیوپی تا مارس ۲۰۲۵ نیاز دارد. این سازمان اعلام کرده که ۱۵.۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ نیازمند کمک غذایی بودند و ۴۱ درصد از کودکان ۶ تا ۵۹ ماهه دچار سوء تغذیه مزمن هستند.
برنامه جهانی غذا انتظار دارد که در سال ۲۰۲۵ هشت میلیارد دلار اعتبار مالی دریافت کند که در مقایسه با اعتبار ۸.۹ میلیارد دلاری سال گذشته میلادی کاهش نشان میدهد. این درحالی است که بنا بر برآوردهای این سازمان، بودجه مورد نیاز برنامه جهانی غذا برای کمک رسانی به ۱۲۳ میلیون نفر در جهان در حدود ۱۶.۹ میلیارد دلار است.
دیدگاه خود را بیان کنید