مقام فلسطینی: جهان به اراده ملت فلسطین احترام بگذارد

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- ریاض منصور نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد در اظهاراتی خواستار احترام رهبران و ملت‌های جهان به اراده و خواست ملت فلسطین شد.

به گزارش بامداد چهارشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از الجزیره، منصور در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پیرامون اخراج ساکنان نوار غزه گفت: وطن ما وطن ما است هرچند که جزئی از آن ویران شده باشد، ملت فلسطین تصمیم گرفته است که به آنجا بازگردد و در آن زندگی کند.

وی افزود: رهبران و ملت‌های جهان باید به خواست و اراده ملت فلسطین برای ماندن و زیستن در سرزمین خود احترام بگذارند.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) سه‌شنبه شب در اظهاراتی تاکید کرد که اظهارات مسئولان آمریکایی درباره کوچاندن اجباری فلسطینی‌های ساکن نوار غزه، غیرقابل پذیرش است.

حازم قاسم در گفت وگو با شبکه الجزیره گفت: این اظهارات نژادپرستانه و قرون وسطایی و به دور از معیارهای اخلاقی و انسانی است.

وی افزود: به جای مجازات اشغالگران به خاطر قتل عام و آواره کردن ملت فلسطین، با این درخواست‌ها و اظهارات به آنها پاداش می‌دهند.

قاسم تصریح کرد: حجم و میزان ویرانی و تخریب در نوار غزه بسیار زیاد و بی سابقه است و برای بازسازی به کار زیادی نیاز است.

وی افزود: برخی با مطرح کردن موضوع طولانی بودن بازسازی نوار غزه، قصد دارند از طریق یک جنگ روانی ملت را مجبور به کوچ کنند.

سخنگوی جنبش حماس گفت: بازسازی نوار غزه به رغم ادعای صهیوینست‌ها، با وجود ساکنان در این منطقه نیز امکان پذیر است.

قاسم اضافه کرد: هدف اصلی رژیم اشغالگر صهیونیستی از جنگ با نوار غزه، کوچاندن و اخراج ساکنان است.

وی گفت: مقاومت تا زمان دستیابی ملت فلسطین به آزادی و استقلال ادامه دارد.

جنبش حماس پیش تر در بیانیه‌ای از مواضع مصر و اردن در واکنش به پیشنهاد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن فلسطینی‌ها تمجید کرد.

در این بیانیه آمده است: ما از مواضع اصیل اتخاذ شده توسط جمهوری عربی مصر و پادشاهی اردن قدردانی می‌کنیم چرا که این کشورها مخالفت خود را با انتقال و کوچ اجباری مردم فلسطین به هر بهانه‌ای ابراز داشتند.

در ادامه بیانیه حماس آمده است: در حالی که ما همچنان بر پایبندی مردم فلسطین به سرزمینشان و امتناع از انتقال و تبعید از آن تاکید می‌کنیم، از اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی می‌خواهیم تا مخالفت قاطع با همه اَشکال جابجایی مردم فلسطین را نشان داده و از حقوق ملی این مردم برای ایجاد کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس حمایت کنند.

وزارت خارجه مصر پیشتر در بیانیه‌ای کوچاندن فلسطینی‌ها و خالی کردن سرزمین فلسطین از ساکنان اصلی آنها را غیرقابل قبول دانست.

همچنین در پی درخواست جنجالی رئیس جمهور آمریکا مبنی بر انتقال ساکنان نوار غزه به کشورهای همسایه از جمله اردن، امان با آوارگی همیشگی فلسطینی‌ها مخالفت کرد.

«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن روز یکشنبه با انتشار پیامی در صفحه خود در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) نوشت: اردن بخشی از ترتیبات معامله مبادله‌ای که ما از آن حمایت می‌کنیم، نبوده است و با این وجود از تکمیل آن حمایت کردیم و بر ضرورت اجرای کامل آن، تثبیت آتش‌بس و رساندن کمک‌های بشردوستانه به تمام بخش‌های نوار غزه تاکید می‌کنیم.

الصفدی افزود: حقیقت ثابت این است که اردن از منافع، اصول و شهروندان خود محافظت می‌کند.

وزیر خارجه اردن در پاسخ به درخواست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن موقت ساکنان غزه به کشورهای همسایه تاکید کرد: مخالفت ما با آوارگی دائمی و غیرقابل تغییر است و برای دستیابی به ثبات و صلحی که همه می‌خواهیم ضروری است.

این اظهارات پس از آن بیان شد که ترامپ در اظهارات جنجالی برای حل مشکلات موجود در غزه خواستار تخلیه کامل این منطقه و اسکان فلسطینی‌ها در کشورهای عربی همسایه شد.

وی با اشاره به فقدان شرایط زندگی در غزه به علت ویرانی‌های گسترده، به کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند تا به بهانه انتقال ساکنان نوار غزه، از مشکلات موجود در باریکه غزه بکاهد.

ترامپ با تاکید بر پیشنهاد دستوری خود به رهبران مصر و اردن، از آنها خواسته است تا در اجرای این طرح همکاری لازمه را داشته باشند.

اظهارات ترامپ در حالی است که در روزهایی که رژیم صهیونیستی با دو نیم کردن قسمت شمالی و جنوبی غزه، به محاصره چند لایه قسمت شمالی باریکه غزه مشغول بود، حدود ۵۰۰ هزار نفر در منطقه شمالی نوار غزه ساکن بودند. می‌توان یکی از مولفه‌های پیروزی مقاومت غزه ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابل مقاومت ساکنان غزه برای تخلیه این مناطق دانست.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه