دورهمی‌های خانوادگی با قصه‌گویی جذاب‌تر می‌شود

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تأکید بر اهمیت قصه‌گویی، گفت: دورهمی‌های خانوادگی با قصه‌گویی جذاب‌تر می‌شود.

به گزارش گروه آموزش و پرورش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه قصه‌گویی در طول تاریخ مورد توجه بشر بوده است و به همین دلیل، قصه یکی از ابزارهای مهم اصلاح رفتار محسوب می‌شود، اظهار کرد: قرآن کریم به نیاز بشر و گرایش او به قصه توجه نشان داده و با تأکید بر علایق طبیعی انسان، بسیاری از مباحث ظریف اعتقادی، اجتماعی و اخلاقی را در قالب زیباترین داستان‌ها طرح می‌کند؛ خداوند متعال در سوره‌های متعدد قرآن کریم از طریق نقل داستان گذشتگان سعی در هدایت، تربیت و اصلاح رفتار بشر داشته است.

وی، راه‌اندازی و حمایت از ایجاد انجمن‌های تخصصی و باشگاه قصه‌گویان ایران، محافل و کرسی‌های قصه‌گویی و توجه بیشتر به گسترش فرهنگ قصه‌گویی در خانواده و محیط‌های آموزشی و مدارس و دانشگاه‌ها را از دیگر برنامه‌های کانون برای عمومی و مردمی‌سازی قصه‌گویی برشمرد.

علامتی با بیان اینکه قصه‌گویی در شب یلدا همواره در فرهنگ کهن ایران مورد توجه مردم بوده است، تأکید کرد: کانون پرورش فکری همه‌ساله با همین هدف جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی را در روزهای پایانی آذر برگزار می‌کند و بی‌تردید ترویج این فرهنگ ارزشمند و تشویق خانواده‌ها به قصه‌گویی در این شب، قصه‌گویی را به یکی از بن‌مایه‌های اصلی گپ و ‌گعده‌ها و دورهمی‌ها و جذابیت‌بخشی به میهمانی‌های خانوادگی تبدیل خواهد کرد.

وی اضافه کرد: از سویی قصه‌گویی باعث ترویج فرهنگ ارج‌گذاری پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در خانواده خواهد شد؛ به‌شرطی که در کنار آن، آموزش این هنر به مادران و پدران، مربیان و مجریان قصه‌گو نیز در دستور کار همه نهادهای آموزشی، رسانه‌ها و صدا و سیما قرار بگیرد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پس از خانواده، مدرسه را یکی از مهم‌ترین نهادها برای ترویج قصه‌گویی معرفی کرد و یادآور شد: این کار از دو جنبه، یکی ایجاد جذابیت و تنوع در شیوه‌های آموزشی و دیگری اثرات تربیتی غیرمستقیم این هنر ارزشمند بر روی مخاطبان کودک و نوجوان باید مورد توجه و تأکید آموزش و پرورش و معلمان مدارس قرار بگیرد.

وی ادامه داد: به‌واقع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همواره انتظار داشته است که معلمان مدارس، بیشتر از این شیوه، در فرآیند آموزش کودکان و نوجوانان استفاده کنند و البته شمار معلمان قصه‌گو که در جشنواره قصه‌گویی شرکت می‌کنند نیز بیش از پیش افزایش پیدا کند. در این زمینه حتما نیازمند ارتباط و همکاری بیشتر وزارت آموزش و پرورش با کانون هستیم.

وی بر اهمیت ترویج قصه‌گویی در دانشگاه‌ها به‌ویژه در بین دانشجویان رشته‌های مرتبط با حوزه آموزش و تعلیم و تربیت از جمله پردیس‌ها و دانشگاه‌های فرهنگیان، مهدهای کودک، حوزه‌های علمیه و صدا و سیما تأکید و اعلام کرد که کانون در حوزه آموزش مربیان قصه‌گویی آمادگی دارد تجربه‌های آموزشی خود را در اختیار نهادها و سازمان‌های مختلف قرار دهد.

علامتی، تولید محتوا و گزاره‌های خبری و رسانه‌ای را در رسانه‌های جمعی و شبکه‌های اجتماعی با اهمیت عنوان کرد و به‌ویژه از رسانه ملی درخواست کرد به‌منظور عمومی‌سازی و مردمی‌سازی بیشتر این هنر، اهتمام افزون‌تری به قصه‌گویی در برنامه‌سازی‌ها، بخش‌های خبری و رادیو و تلویزیون، پخش زنده رویدادهای قصه‌گویی، همچنین تربیت مجریان قصه‌گوی برنامه‌ها از خود نشان دهد.

وی با بیان اینکه قصه‌گویی به‌عنوان میراث نامحسوس ملی ثبت شده است، از تلاش‌های کانون برای ثبت جهانی قصه‌گویی خبر داد و گفت: از این راه حتما رفت‌وآمدهای قصه‌گویان ایرانی و خارجی به کشورهای یکدیگر بیشتر خواهد شد و این امر به حضور تعداد بیشتری از قصه‌گویان مطرح جهان در جشنواره قصه‌گویی کمک خواهد کرد.

مرحله پایانی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی ‌قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حالی در روزهای پایانی آذر ۱۴۰۲ برپا می‌شود که هم‌اکنون جشنواره‌های استانی در ۳۱ استان کشور در حال برگزاری است.

پایان پیام/

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه