به گزارش عصر جمعه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد به نقل از یورو نیوز، بورل در گفت وگو با خبرنگاران با بیان اینکه روسیه منتظر مذاکره نیست، اظهار کرد: روسها به آهستگی اما به طور پیوسته به فشار نظامی خود علیه اوکراین ادامه میدهند و وضعیت در خط مقدم جنگ برای نیروهای اوکراین خوب نیست اما آنها مقاومت میکنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به برگزاری نشست اعضای بریکس در ماه اکتبر در روسیه با مطرح کردن این پرسش که آیا ما توانستیم روسیه را در سطح بینالمللی تحریم کنیم؟، گفت: با توجه به حضور افرادی مانند شی جین پینگ رئیس جمهور چین، نارندرا مودی نخستوزیر هند، سیریل رامافوسا رئیسجمهور آفریقای جنوبی و حتی حضور آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در کازان روسیه ثابت شد که ما در منزوی کردن مسکو شکست خوردیم.
بورل همچنین با بیان اینکه سرعت عمل شرکای اوکراین در حمایت از این کشور بسیار کمتر از حد مورد نیاز بوده است، تاکید کرد: درست است که ما یک میلیون گلوله توپ به اوکراین ارسال کردیم و این بسیار خوب است اما باید توجه داشت که روسیه تنها در عرض یک ماه ۸۰۰ هزار گلوله توپ به سوی اوکراین شلیک میکند.
وی در ادامه با اذعان به اهمیت موضع رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در خصوص اوکراین خاطرنشان کرد: با این وجود ما برای تداوم حمایت خود از کییف منتظر دستورات دونالد ترامپ نیستیم چرا که اتحادیه اروپا تعهدات و منابع مورد نیاز خود را برای کمک به اوکراین دارد.
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش تر (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳) با دیوید لمی و آنتونی بلینکن وزرای خارجه انگلیس و آمریکا در بروکسل دیدار و درباره آینده جنگ اوکراین در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا گفت وگو کرد.
بورل با انتشار تصویری از دیدار خود با وزیر خارجه انگلیس در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: «ما توافق کردیم که تلاشهای خود را برای مقابله با چالشهای امنیتی مشترک در اولویت قرار دهیم.»
وی افزود: «ما باید حمایت تزلزل ناپذیر از اوکراین در زمستان امسال را تضمین کنیم.»
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
دیدگاه خود را بیان کنید