ظریف به اعتبار خودش به اجلاس غیردولتی داووس دعوت شده بود

تهران - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به نقل از عباس عراقچی گفت: طبق گفته وزیر امورخارجه آقای ظریف به اعتبار خودش به اجلاس غیردولتی داووس دعوت شده و حضور در چنین اجلاسی یک عمل رایج است.

به گزارش خبرنگار سیاسی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، ابراهیم رضایی در توضیح نشست عصر امروز دوشنبه - ۱۵ بهمن ماه - کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: در نشست امروز، عباس عراقچی وزیر امورخارجه، میهمان کمیسیون امنیت ملی مجلس بود و درباره سفرهای برون مرزی به قطر و افغانستان، حضور آقای ظریف در داووس، وضعیت مقاومت در فلسطین و لبنان و تحولات سوریه، روابط با آلمان، مذاکرات هسته‌ای، انتخاب سفرا و دیپلماسی اقتصادی گزارشی به اعضای کمیسیون ارائه داده و به سوالات نمایندگان پاسخ دادند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: وزیر امورخارجه درباره سفر آقای ظریف به داووس اعلام کرد که مجمع اقتصادی داووس یک مجموعه غیردولتی است که شخصیت‌های سیاسی و اقتصادی به آن دعوت شده و درباره مسائل روز بحث کرده و حضور وزرای خارجه در این اجلاس اجباری نیست و آقای ظریف به اعتبار خودش به این اجلاس دعوت شده بود. البته پیش از سفر نیز از وزارت خارجه در این باره سوال کردند که این وزارت خانه با آن مخالفت نکرد چرا که حضور در داووس یک عمل رایج است.

رضایی با بیان اینکه طبق گفته وزیر، مرجعیت وزارت خارجه نباید از بین برود، گفت: آقای عراقچی تاکید کردند اتفاقی برای مرجعیت وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی رخ نداده است و درباره مصاحبه ظریف با یکی از رسانه‌های آمریکایی هم تاکید کرد که خود آقای ظریف باید به این موضوع پاسخ دهند.

نماینده مردم دشستان در مجلس درباره گزارش عراقچی برای سفر به قطر عنوان کرد: ایشان از مقاومت فلسطین تجلیل کرده و آنچه که در بین حماس و رژیم صهیونیستی حاصل شده است را پیروزی مقاومت عنوان کردند و معتقد بودند رژیم صهیونیستی قصد نابودی حماس را داشت اما مقاومت فلسطین رژیم صهیونیستی را وادار کرد تا از طریق مذاکره اسرا آزاد شوند و مقاومت لبنان در حال بازسازی است.

رضایی اضافه کرد: وزیر امور خارجه، درباره سفر خود به افغانستان و چالش‌های بین دو کشور از جمله موضوع حقآبه، مهاجران، امنیت مرزها، امنیت شیعیان، مواد مخدر، زبان فارسی، فعالیت داعش، تجارت با افغانستان و مذاکراتی که با مقامات افغانی صورت گرفت، به اعضای کمیسیون گزارش دادند که یکی از توافقات بازگشت مهاجران افغانی به وطن خودشان بود.

هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا در دستور کار وزارت خارجه نیست

وی تاکید کرد: وزیر امور خارجه توضیحاتی درباره مذاکره با غرب و آمریکا ارائه داد و گفت همه کسانی که حرف از مذاکره با آمریکا می‌زنند، روی هوا حرف می‌زنند، چرا که چنین چیزی در دستورکار وزارت خارجه و دولت نیست و هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا از طرف ما وجود ندارد. این نظر دولت، وزارت خارجه و کارشناسان است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: عراقچی بیان کرد هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا نداده و نخواهیم داد و به مقاماتی هم که حرف از مذاکره می‌زنند تذکر داده ایم.

رضایی درباره شایعه ملاقات ایروانی با ایلان ماسک نیز گفت: طبق گفته وزیر امور خارجه ملاقات نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک ۱۰۰ درصد دروغ و فضاسازی بوده و آقای ایروانی چنین مأموریتی نداشته و چنین ملاقاتی اساساً انجام نگرفته است.

وی یادآور شد: وزیر امورخارجه درباره ویزای آلمان ظریف گفت که این درخواست را ندیده اما درخواست ویزا برای مقامات برای تردد و برخی سفرها یا جلسات یا برنامه‌ها امری رایج است و آقای ظریف هم فعلاً مقام رسمی و معاون رئیس جمهور است، البته وزارت خارجه وظیفه هماهنگی سفر مقامات کشور و مأموریت‌های آنها را بر عهده دارد و تاکید کرد که ظریف هیچ دستورالعملی برای مذاکره ندارد.

این نماینده مجلس درباره روابط با روسیه تصریح کرد: طبق گفته وزیر امور خارجه روابط ایران با روس‌ها راهبردی است و به موافقت‌نامه جامع راهبردی که اخیراً امضا شد اشاره کرد که طبق آن تعرفه ۹ هزار قلم کالا صفر خواهد شد.

در کشور یک جریان روس‌هراسی، چین‌هراسی و طالبان‌هراسی وجود دارد

رضایی اظهار کرد: وزیر امور خارجه کشورمان به روابط با چین هم اشاره کرد و گفت که در کشور یک جریان روس‌هراسی، چین‌هراسی و طالبان‌هراسی وجود دارد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس گفت: عراقچی به آخرین وضعیت فعالیت‌های کنسولی ایران در آلمان و گفتگوهایی که در این زمینه در جریان است، هم اشاره کرد.

وی ادامه داد: وزیر امور خارجه گزارشی از موضوع لایروبی اروندرود داد و گفت که ما توافق کردیم که لایروبی دهانه اروند انجام شود و طرح آن تا پایان سال توسط وزارت راه و سازمان بنادر ارائه خواهد شد و انتظار داریم که از سال آینده عملیات لایروبی آغاز شود.

رضایی اضافه کرد: اکثر اعضای کمیسیون در این جلسه از مواضع ظریف در داووس و دخالت ظریف در سیاست خارجی انتقاد کردند. همچنین بر اهمیت روابط با شرق و تقویت جبهه مقاومت، اقدام متقابل در مقابل برخی فتنه انگیزی‌های دول خارجی و انتخاب سفرای کارآمد تاکید شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: رئیس کمیسیون هم گفت که عده‌ای نمی‌خواهند مرجعیت وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی حفظ شود، بر دیپلماسی اقتصادی تاکید کرد و گفت که انتخاب سفرا نباید به صورت حزبی، سیاسی و گروهی باشد و باید بر اساس شایسته‌سالاری انجام شود. همچنین گفت لایروبی اروند مطالبه مجلس است. چرا که اقتصاد بخشی از جنوب و استان خوزستان به آن متکی است.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه