سه میلیون صهیونیست پس از عملیات طوفان الاقصی دچار اختلالات روانی شده‌اند

تهران - آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - گزارش ناظر کابینه رژیم صهیونیستی فاش کرد که پس از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) بسیاری از صهیونیست‌ها دچار بحران‌های بهداشتی و روانی خطرناک شده‌اند.

به گزارش بامداد چهارشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین به نقل از منابع عبری زبان افزود: گزارش دفتر ناظر کابینه رژیم اسرائیل نشان می‌دهد که ۳۸ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی این دفتر گفته‌اند که از عوارض اضطراب پس از شوک عملیات طوفان الاقصی و افسردگی یا نگرانی متوسط یا شدید رنج می‌برند.

بر اساس این گزارش حدود سه میلیون نفر از صهیونیست‌های بالغ تحت تاثیر جنگ غزه قرار گرفته‌اند که ۵۸۰ هزار نفر از آن‌ها از بیماری‌های شدید رنج می‌برند.

گزارش یاد شده اشاره دارد که مشکل بزرگ تنها به افزایش شمار مجروحان مربوط نمی‌شود، بلکه مربوط به ناتوانی سیستم بهداشتی رژیم صهیونیستی برای ارائه خدمات درمانی لازم است؛ به طوری که ۹۰۰ هزار نفر از مبتلایان به این عوارض روحی و روانی ناشی از جنگ، به خاطر دوره‌های انتظار طولانی مدت که در برخی موارد به ۶ ماه و نیم هم می‌رسد، تقاضایی برای دریافت خدمات ارائه نداده اند.

ضعف‌های سیستم بهداشتی
در بخش دیگری از گزارش ناظر کابینه صهیونیستی به شدت از سیستم بهداشتی این رژیم انتقاد شده و آمده است که کابینه در حل بحران‌های روانی به صورت مناسب ناموفق بوده است و غیر از ۱۱ درصد کسانی که از شهرک‌های اطراف نوار غزه منتقل شده بودند، طی ۶ ماه پس از جنگ، هیچ کس خدمات بهداشت روانی دریافت نکرده است در حالیکه آن‌ها نیاز شدیدی به دریافت چنین خدماتی دارند.

گفته می‌شود که کودکان بیشترین ضررها را از این شرایط دیده‌اند و گزارش مذکور فاش کرده که ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر از اسدوروت منتقل شده اند، اما فقط چهار درصد از آن‌ها خدمات مراقبت‌های روانی دریافت کرده‌اند و این در حالی است که ۳۹ درصد از ساکنان این شهر اعلام کرده‌اند که کودکان‌شان دچار نگرانی و اضطراب‌های شدید شده اند.

در میان افراد نجات یافته از جشنواره موسیقی «نووا» هم که بیشترشان دچار اختلالات روانی شدید شده اند، فقط ۲۴ درصد از افراد نیازمند دریافت درمان‌های لازم، از خدمات درمانی مورد نظر بهره‌مند شده و این نشانگر شکاف بزرگ در سیستم حمایت روانی رژیم صهیونیستی است.

در ادامه این گزارش به شدت از وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی و صندوق‌های تأمین اجتماعی انتقاد شده و آمده است که آن‌ها تلاش کافی برای شناسایی محل‌های حضور و وضعیت روانی این افراد انجام نداده اند.

بر اساس این گزارش، وزارتخانه مذکور آمادگی لازم برای رسیدگی به این حجم از بحران‌های روانی را نداشته است و این در حالی است که سناریوی تخلیه گسترده ساکنان شهرک‌های اطراف نوار غزه از قبل آماده شده بود و قرار بود که وزارت بهداشت آمادگی لازم را برای چنین وضعیتی داشته باشد.

تبعات اقتصادی

بحران روانی، فقط افراد آسیب دیده و خانواده‌های آن‌ها را تحت الشعاع قرار نمی‌دهد بلکه اقتصاد رژیم صهیونیستی را هم تهدید می‌کند.

گزارش مذکور هشدار داده است که‌ عدم دریافت خدماتی درمانی در زمان مناسب می‌تواند منجر به بروز مشکلات روانی مزمن و تاثیرگذاری بر توانایی مبتلایان در زمینه کار و تولید شود.

این بحران همچنین می‌تواند هزینه‌های اقتصادی سنگینی به رژیم صهیونیستی تحمیل کند و باعث افزایش فشار بر درآمدهای تامین اجتماعی و سازمان‌های اجتماعی دیگر شود که این امر نیز به نوبه خود نیازمند مداخله فوری کابینه به منظور کاهش تاثیرات منفی آن بر روی جامعه و اقتصاد خواهد بود.

دفتر ناظر کابینه رژیم صهیونیستی در پایان گزارش خود از کابینه خواست که طرحی جامع و طولانی مدت برای رسیدگی به بحران روانی ناشی از حوادث هفتم اکتبر و جنگ «شمشیرهای پولادین» یا همان عملیات طوفان الاقصی اتخاذ کند و بودجه کافی نیز برای بهبود خدمات بهداشت روانی و کاهش مدت انتظار بیماران در صف‌های دریافت خدمات درمانی تامین کند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه