ناترازی انرژی و چالش تأمین سرمایه واحدهای اقتصادی را حل کنیم | همکاری اتاق ایران و مجلس در بهبود محیط کسب‌وکار

رئیس اتاق ایران در نشست با اعضای فراکسیون حمایت از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در مجلس، رسیدگی به مسئله ناترازی انرژی، تأمین منابع مالی برای بنگاه‌ها و مشکلات مالیاتی را مورد تأکید قرار داد.

رئیس اتاق ایران در نشستی با هیات‌رئیسه و اعضای فراکسیون حمایت از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در مجلس بر ضرورت رسیدگی به چالش‌هایی چون ناترازی انرژی، تأمین مالی بنگاه‌ها و فشارهای مالیاتی به عنوان اصلی‌ترین مشکلات حاکم بر اقتصاد کشور، تأکید کرد.

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران احساس مسئولیت نمایندگان مجلس نسبت به مسائل اقتصادی را موضوعی ارزشمند خواند و همکاری در راستای تسهیل امور اقتصادی با نمایندگان مجلس را ضروری دانست.

او تأکید کرد: همکاری اعضای اتاق ایران و نمایندگان مجلس می‌تواند در روند قانون‌گذاری و بهبود محیط کسب‌وکار کمک کند.

رئیس اتاق ایران با اظهار امیدواری نسبت به مذاکرات بین ایران و آمریکا گفت: مقام معظم رهبری با دیدگاه‌های ارزشمند خود، رئیس‌جمهور، مجموعه دولت و نمایندگان مجلس با اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده، باعث شدند، نسبت به آینده این مذاکرات امیدوار باشیم.

حسن‌زاده به ناترازی‌های انرژی به عنوان دغدغه اصلی در عرصه اقتصاد اشاره و تأکید کرد: طی ۴ یا ۶ ماه این امکان را نداریم تا کمبودها در بخش انرژی را از بین ببریم. پس لازم است نمایندگان مجلس نسبت به حل این مسئله برنامه‌ریزی و اقدام جدی کنند.

او به تأمین مالی به ویژه برای بنگاه‌های کوچک و متوسط اشاره و از آن به عنوان دومین چالش جدی بخش اقتصاد یاد کرد و افزود: علاوه بر چالش‌های جدی در تأمین منابع مالی و عدم امکان همکاری بانک‌ها با واحدهای تولیدی در راستای اعطای تسهیلات، مسائل مالیاتی را نیز باید مدنظر قرار دهیم.

میز مذاکرات امروز، میز اقتصادی است

در ادامه محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق ایران از ضرورت رفتن به سمت توسعه و درمان بیماری اقتصادی کشور به کمک اتاق ایران که در واقع حکم کلینیک تخصصی را دارد، صحبت کرد و از ارتباط پایدار مجلس و اتاق ایران سخن گفت.

او ادامه داد: جریان فکری حاکم بر کشور به گونه‌ای است که اجازه استفاده از ظرفیت‌های گردشگری را نمی‌دهد. بدون شکر در طول سال‌های گذشته می‌توانستیم نسبت به جامعه بهتر عمل کنیم؛ اما برای بخش خصوصی نقش اصلی تعریف نکردند، چون به اتاق ایران اعتماد نکردند.

نایب‌رئیس اتاق ایران تصریح کرد: اگر اتاق ایران را مسئول کنند، اتاق می‌تواند ظرفیت‌های بالقوه را به فعل برساند و از آنها به نفع اقتصادی بهره ببرد. اتاق می‌تواند نقش‌آفرین باشد چون میز مذاکرات امروز، میز اقتصادی است.

ظرفیت‌های اتاق ایران را باید به خوبی بشناسیم

در بخش دیگری از این نشست کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران یادآور شد: برای کمک به اتاق ایران باید این نهاد پر از ظرفیت را بشناسیم. اتاق ایران ۱۲۰ میلیارد دلار صادرات و واردات را سالانه دنبال می‌کند، بالغ بر ۶۰ تا ۷۰ درصد GDP و نیمی از اشتغال کشور توسط اعضای اتاق مدیریت می‌شود، ۳۰۰ تشکل تخصصی در اتاق عضو هستند و اداره می‌شوند؛ این پتانسیل‌ها در اتاق ایران وجود دارد و باید مورد توجه تصمیم‌گیران به ویژه اعضای فراکسیون حمایت از اتاق ایران باشد.

کاشفی به اقدامات اتاق ایران در صحنه بین‌المللی نیز اشاره و تصریح کرد: امروز ۴۴ اتاق مشترک در روابط اقتصادی ایران، قوی‌تر از سفارتخانه‌ها عمل می‌کنند. اگر با تمام شیطنت‌های دشمنان و تحریم‌ها، تجارت و تولید را ادامه دادیم، به همت همین اتاق‌های مشترک بود. همچنین باید توجه داشته باشیم که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی از نظر شکل مدیریتی و موضوعی با اتاق اصناف متفاوت است و قانون مجزایی هم در مجلس برای اتاق ایران تعریف و تصویب شده است.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران درباره اصلاح قانون اتاق نیز گفت: تحقیق و تفحصی درباره اتاق ایران توسط مجلس صورت گرفت که اتاق بعد از سه سال بررسی، سربلند از آن بیرون آمد. سئوال اینجاست که چگونه درباره لزوم اصلاح قانون اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به نتیجه رسیدیم و چرا این قانون باید تغییر کند؟

او با بیان این مطلب که در قانون جدید به سمت دخالت‌های بیشتر بر این نهاد خصوصی و مستقل در حرکت هستیم، تأکید کرد: نباید با تغییر قانون به ستون فقرات اتاق ایران آسیب بزنیم.

نیازهای فعالان اقتصادی را بشناسیم و برای رفع آنها برنامه بریزیم

محمدرضا رضایی، رئیس فراکسیون حمایت از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با اشاره به تغییر نام این فراکسیون و تأکید بر اهمیت حمایت از اتاق ایران، گفت: جایگاه اتاق ایران را به خوبی می‌دانیم و نسبت به ابعاد مأموریت‌ها و فعالیت اتاق‌ها درک داریم. از سویی معتقدیم متناسب با این جایگاه باید از اتاق ایران حمایت کنیم.

او تصریح کرد: در بخش تجارت موانعی وجود دارد که لازم است روی آنها متمرکز شویم و چالش‌ها را به کمترین میزان کاهش دهیم. در این رابطه رفع تعهدات ارزی را نیز پیگیری می‌کنیم. همچنین رسیدگی به شرایط رایزنان بازرگانی را در دستورکار قرار می‌دهیم.

رضایی تلاش برای تقویت صندوق ضمانت صادرات، شناسایی بازارهای جدید و حفظ بازارهای موجود، تعریف حوزه‌های جدید برای تأمین منابع مالی برای بنگاه‌های اقتصادی، حل چالش‌های گمرکی و مالیاتی و در صورت نیاز اصلاح قوانین این بخش‌ها و کارآمدسازی مراکز تجاری ایران در خارج از کشور را از برنامه‌های این فراکسیون عنوان کرد.

رئیس فراکسیون حمایت از اتاق تلاش برای حضور و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به ویژه در حوزه‌های زیرساختی و عمرانی را مورد توجه قرار داد و گفت: یکی از مطالبات نمایندگان مجلس این است که وزرا و مقامات دولتی در سفرهای خود به کشورهای مختلف، نمایندگان بخش خصوصی را همراه کنند و از ظرفیت آنها در تقویت روابط تجاری بهره ببرند.

شاه‌کلید اصلاح نقش بخش خصوصی در اقتصاد، اصلاح سیاست‌های اصل 44 است

حبیب قاسمی، نایب‌رئیس فراکسیون حمایت از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شاه‌کلید اصلاح نقش بخش خصوصی در اقتصاد و کوچک کردن دولت در این وادی را اصلاح قانون سیاست‌های اصل ۴۴ عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی باید پیشنهادهای اصلاحی خود را در اختیار نمایندگان مجلس قرار دهد تا مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

او درباره تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی نیز گفت: پیشنهادهای خود را برای اصلاح محتوای ۳۶ آیین‌نامه‌ای که در این رابطه در دستورکار است، ارائه دهید.

نایب‌رئیس فراکسیون حمایت از اتاق در مجلس یکی از دلایل عدم توفیق اتاق در طول سال‌های گذشته را تمرکز بیشتر بر بازرگانی برشمرد و گفت: باید سعی کنیم بیش از گذشته روی حوزه تولید و حمایت از آن، متمرکز شویم. تجارت یک بعد از اقتصاد است و بعد دیگر آن تولید بوده که حمایت کافی از آن نمی‌شود.

آرا شاوردیان، دبیر فراکسیون حمایت از اتاق در مجلس نیز گفت: اعضای فراکسیون اعضایی هستند که در کمیسیون‌های تخصصی مختلف مجلس عضویت دارند. بنابراین امکان پیگیری مسائل اتاق در مجلس را دارند.

در ادامه این نشست عیسی منصوری، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران برای رسیدن به نتایج بهتر در همکاری بین اتاق ایران و فراکسیون، گفت: مبتنی بر منویات ارکان اتاق ایران، احساس می‌کنیم برای از بین بردن رقابت نابرابر بین بخش خصوصی و بخش‌های عمومی غیردولتی، باید در سیاست‌گذاری‌ها تجدیدنظر کنیم؛ تقسیم کار ملی و بازآرایی قانونی در این حوزه ضروری است.

او ادامه داد: از طرف دیگر بهسازی محیط کسب‌وکار نیز باید اجرایی شود. البته در گذشته این موضوع مبتنی بر قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار اجرا شده که چندان موفق نبوده و باید مجدد مورد توجه قرار گیرد. در این بخش به چارچوب نویی نیاز است و باید در آن بخش خصوصی را پررنگ‌تر ببینیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران از تدوین برنامه‌ای برای اجرای منویات استراتژیک کشور مانند سرمایه‌گذاری برای تولید خبر داد که آمادگی همکاری در اجرای این برنامه با نمایندگان مجلس از طرف اعضای اتاق ایران، وجود دارد.

انتظارات اعضای فراکسیون حمایت از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مجلس از اعضای اتاق ایران چه بود؟

عباس گودرزی، عضو فراکسیون حمایت از اتاق در مجلس نیز تصریح کرد: هیچ اقتصادی بدون توجه به بخش خصوصی خود موفق نبوده است. بنابراین اگر اتاق ایران را تقویت کنیم، اقتصاد امکان توسعه پیدا می‌کند. قانون برنامه هفتم توسعه نیز درباره عملکرد بخش خصوصی و ریل‌گذاری درباره مجموعه فعالیت‌های اتاق ایران، ورود کرده است و باید ملاک عمل قرار گیرد.

او ادامه داد: اعضای اتاق ایران باید در ارتباط مستمر با اعضای فراکسیون باشند و چالش‌ها و پیشنهادهای راهگشای خود را با اعضای فراکسیون درمیان بگذارند.

فرهاد طهماسبی، عضو دیگر فراکسیون نیز هدف از تشکیل این فراکسیون را انسجام‌بخشی به اراده‌های موجود در مجلس برای حل چالش‌های موجود در حوزه‌های مختلف از جمله جذب سرمایه، حل ناترازی انرژی و … عنوان و تصریح کرد: به دنبال آن هستیم تا طبق برنامه سالانه، منظم و در سطح ملی با همکاری اتاق‌های استانی به حل مشکلات اقتصادی کمک کنیم.

عباسی، عضو فراکسیون حمایت از اتاق بارزگانی، صنایع، معادن و کشاورزی از بیماری اقتصادی صحبت کرد و گفت: مجلس و اتاق ایران برای درمان این بیماری باید همکاری کنند. برای این منظور باید سطح انتظارات را نسبت به خود، تعریف کنیم و همدلانه جلو برویم.

او شناسایی دغدغه‌ها را پیش از هر اقدامی ضروری خواند و تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم در این همکاری موفق عمل کنیم باید نسبت به ظرفیت‌ها، انتظارات و توانمندی‌های اعضای اتاق ایران آگاهی پیدا کنیم.

عباس صوفی، عضو دیگر این فراکسیون از آماده بودن ۲۰ هزار مگاوات قرارداد برای شروع کار در بخش تجدیدپذیرها خبر داد که در نظر تأمین منابع دچار چالش جدی است. او ادامه داد: طرح مشکلات از طرف بخش خصوصی امکان بررسی و پیگیری دارد پس اعضای اتاق‌ها به صورت موردی مشکلات را مطرح کنند و موارد را به صورت مجزا پی بگیرند.

زهرا سعیدی، عضو فراکسیون اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در مجلس با طرح این سئوال که اتاق ایران در حوزه تجارت، گردشگری، دیپلماسی اقتصادی و … چه اقداماتی انجام داده است؟ گفت: بدون شک فعالیت‌های خوبی صورت گرفته؛ اما دستاوردها کافی نیست.

او یکی از وظایف اتاق‌ها را تمرکز بر بخش گردشگری دانست که بسیار مغفول است.

عالیه زمانی عضو فراکسیون اتاق در مجلس نیز از تقویت جایگاه شورای گفت‌وگو صحبت کرد و بر لزوم فعالانه‌تر و منسجم‌تر شدن اتاق ایران در حوزه مسئولیت اجتماعی تأکید کرد.

در پایان محمدرضا رمضانی، معاون امور مجلس اتاق ایران گفت: تشکیل فراکسیون حمایت از اتاق در مجلس را به فال نیک می‌گیریم و بر آن هستیم همکاری متقابلی داشته باشیم. اتاق آمادگی همراهی کامل با اعضای فراکسیون را دارد تا در راستای اجرای مأموریت‌های خود در مسیر اعتلای اقتصاد، قدم بردارد.

او تصریح کرد: با کمک اعضای فراکسیون می‌توانیم دغدغه‌های خود را در حوزه‌های مختلف اقتصادی به کمیسیون‌های تخصصی منتقل و از این مسیر چاره‌اندیشی کنیم.

رمضانی اظهار امیدواری کرد: مجلس دوازدهم زمینه‌ساز پررنگ شدن جایگاه بخش خصوصی در اقتصاد و واگذاری تصدی‌گری‌ها به این بخش باشد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه