
به گزارش بامداد شنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد به نقل از ساوت چاینا مورنینگ پست، بنا بر نتایج این نظرسنجی هم اکنون شک و تردید ژاپنیها به دولت آمریکا در حال افزایش است بطوریکه بیش از ۷۷ درصد شهروندان ژاپن معتقد هستند ایالات متحده در صورت وقوع بحران نظامی به کمک آنها نخواهد آمد.
این رقم افزایش چشمگیری نسبت به نتیجه ۴۰ درصدی نظرسنجی پیشین دارد و نشاندهنده کاهش شدید اعتماد عمومی به پیمان امنیتی دو کشور در دوران ریاست جمهوری ترامپ رئیس جمهور آمریکا است.
«استفن ناگی» استاد روابط بینالملل در دانشگاه بینالملل مسیحی در توکیو، این بیاعتمادی را ناشی از رفتارهای غیرقابل پیشبینی ترامپ دانست و گفت: سیاستهای دمدمی مزاج واشنگتن به ویژه در پروندههایی مانند اوکراین و تعرفههای تجاری، نگرانی ژاپن را تشدید کرده است.
بیش از یک دهه است که نگرانی اصلی توکیو حول جزایر دریای چین شرقی (دیائویو/سنگاکو) که تحت کنترل ژاپن هستند، متمرکز بوده است. چین ادعای مالکیت این جزایر را داشته و اصرار دارد که جزایر خالی از سکنه «دیائویو» قلمرو مستقل چین هستند درحالیکه ژاپن همچنان در برابر تجاوز به آبهای اطراف آن مقاومت میکند.
تنها چند روز پس از مراسم تحلیف ترامپ در ۲۰ ژانویه (اول بهمن ۱۴۰۳) ژنرال گن ناکاتانی وزیر دفاع ژاپن با پیت هگست همتای آمریکایی خود مذاکراتی انجام داد و تائید شفاهی دریافت کرد که دولت جدید، جزایر مورد مناقشه را مشمول پیمان امنیتی ژاپن و آمریکا میداند. ژاپن سابقه تائید سریع این تعهد را با هر دولت جدید آمریکا دارد.
با وجود تائید رسمی مقامهای آمریکایی درباره تعهد به دفاع از جزایر مورد مناقشه دریای چین شرقی (دیائویو/سنگاکو)، تنها ۱۵ درصد ژاپنیها به حمایت نظامی واشنگتن اطمینان دارند این در حالی است که برخی مقامات ژاپنی از کشورهای منطقه خواستهاند به دلیل «غیرقابل پیشبینی بودن ترامپ»، به سمت تشکیل اتحادهای شبهامنیتی حرکت کنند.
هرچند کارشناسانی مانند «ناگی» خوشبینتر هستند و معتقدند استراتژی آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام تغییر چندانی نکرده، اما ابهامات موجود درباره تعهدات امنیتی واشنگتن همچنان به چالشی جدی برای توکیو تبدیل شده است.
دیدگاه خود را بیان کنید