
به گزارش روز دوشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از رادیو فرانسه، بیمارستان پیتیه-سالپتریِر (pitié salpétrière) در حال بررسی تسکین بیماریهای تنفسی با استفاده از پدیده «همدلی تنفسی» و تکنیک «بازدوباره» به کمک یک اثر هنری دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی است.
این بیمارستان در فرانسه تلاش دارد به این سوال پاسخ گوید که آیا یک تابلو میتواند به بهتر نفس کشیدن ما کمک کند؟
این اثر، نوعی ربات هنری مبتنی بر تعاملات بین انسان و ماشین است. فرد روبروی این شیء مستطیلی با لبههای گرد با فلسهای شیشهای رنگی پوشیده شده است، مینشیند. این اثر به قفسهسینهای در حال تنفس شبیه است.
ساموئل بیانشینی (Samuel Bianchini) خالق این اثر میگوید: این اثر سعی میکند با تنفس فردی که روبروی آن نشسته هماهنگ شود و سپس به آرامی تلاش میکند تا او را به سمت تنفسی آرامتر سوق دهد.
این دستگاه تنفس با استفاده از هوش مصنوعی و از طریق ضبط صدای افراد بیمار و سالم ساخته شده و به کمک دوربین حرارتی نصب شده در زیر کار، با محیط سازگار میشود.
بیانشینی میافزاید: ابتدا صورت فرد تحلیل و سوراخهای بینی او شناسایی میشود. سپس جریان گرمایی ورودی و خروجی را بررسی میشود که امکان استنباط الگوی تنفسی فرد را فراهم میکند.
قدرت آرامسازی تنفس
توماس سیمیلووسکی (Thomas Similowski) استاد بیماریهای ریوی در بیمارستان پیتیه-سالپتریِر میگوید: خوب میدانیم که تنفس عامل مهمی برای آرامسازی است.
وی افزود: ایده مورد بررسی این است که آیا تنفس میتواند به صورت غیرفعال و فقط با نشستن در مقابل یک اثر هنری، بدن را آرام کند. اگر من به دلیل یک بیماری تنفسی مشکل تنفسی دارم، آیا دیدن یک تنفس آرام روبرویم به من کمک میکند تا هنگام تنفس احساس بهتری داشته باشم؟
این اثر هنری به سفارش کادر پرستاری بخش R3S (تنفس، احیا، توانبخشی تنفسی، خواب) و با پشتیبانی وزارت فرهنگ فرانسه ساخته شده تا به این سوال پاسخ داده شود که آیا هنر میتواند با استفاده از همدلی تنفسی به بهبود بیماری کمک کند.
«بازتنفس» با هدف کاربرد درمانی دو روز در هفته در معرض دید عموم قرار دارد و پیشبینی میشود نتیجه بالینی کارکرد آن تا آخر سال ۲۰۲۵ مشخص و اعلام شود.
دیدگاه خود را بیان کنید