
به گزارش روز سه شنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد به نقل از خبرگزاری فلسطینی «سما»، یک مقام آگاه در «دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل» (OCHA) گفت که این نهاد با پیشنهاد جدید رژیم صهیونیستی درخصوص سازکار پخش کمکها در نوار غزه مخالفت کرده است.
وی تاکید کرد: «اوچا» به اسرائیل اعلام کرد که بخشی از سازکاری که منجر به بحرانیتر شدن اوضاع انسانی در نوار غزه یا در تضاد با اصول اقدامات انسانی باشد نخواهد بود. دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل مخالف استفاده از کمکها به عنوان ابزار فشار یا ایجاد تغییرات جمعیتی اجباری است.
دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل پیش از این روز یکشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرده بود مقامات رژیم صهیونیستی درصدد تعطیل کردن سامانه کنونی توزیع کمکهای سازمان ملل و شریکان آن و توزیع کمک مطابق شروط مورد نیاز این رژیم هستند اما طراحی صهیونیستها موجب میشود که بخش زیادی از مردم غزه بخصوص افراد کمتوان و آسیبپذیر بدون کمک باقی بمانند. این نهاد جهانی تاکید کرد این درخواست اسراییل مغایر با اصول بنیادین انسانی است و به نظر میرسد برای تقویت کنترل بر اقلام حیاتی به عنوان یک تاکتیک اعمال فشار طراحی شده است.
در همین پیوند، یک نهاد حقوق بشری نیز اعلام کرد: طرح رژیم صهیونیستی برای توزیع کمکها در غزه در تضاد با قوانین بینالمللی است. این طرح در تضاد با مسئولیت رژیم اشغالگر در فراهم کردن غذا و دارو برای مردم غزه بر اساس ماده ۵۵ توافق چهارم ژنو است. طرح اسرائیل نقض اصل بشردوستانه از طریق سوء استفاده از کمکها برای تحقق اهداف نظامی و امنیتی است.
این نهاد خاطرنشان کرد: مشارکت شرکتهای آمریکایی و نظارت کامل ارتش اسرائیل نقض اصل بیطرفی است و بدون اعلان رسمی، اشغالگری را گسترش میدهد. رژیم اشغالگر به طور عامدانه صلاحیت فلسطینیها برای دستیابی به کمکها را محدود میکند و این امر به معنای نقض اصل عدم جانبداری است. طرح اسرائیل ابزاری برای گرسنه کردن غیرنظامیان است و بر اساس پروتکل اضافی اول ماده ۵۴/۱ جنایت جنگی به شمار میرود.
این نهاد حقوق بشری همچنین افزود: تعداد مشخص شده کامیونها بسیار کمتر از حداقل تعدادی است که خود اسرائیل مشخص کرده بود زیرا رژیم اسرائیل از سال ۲۰۰۷ اعلام کرد که روزانه ۱۰۶ کامیون وارد غزه شوند.
این درحالی است که «عمیحای الیاهو» وزیر «میراث فرهنگی» رژیم صهیونیستی ضمن تاکید بر تداوم سیاست نسلکشی کابینه این رژیم در غزه و گرسنه نگه داشتن ساکنان آن گفت: ما باید انبارهای مواد غذایی در غزه را بمباران کنیم و فلسطینیان ساکن غزه باید گرسنگی بکشند.
از سوی دیگر کمیته بینالمللی صلیب سرخ بر ضرورت رساندن کمک های بشردوستانه به شکل فوری به غزه تاکید کرد. «کریستین کاردون» سخنگوی صلیب سرخ گفت: نباید مسائل سیاسی در کمک رسانی به غزه دخیل باشد.
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، با آغاز مرحله جدید تجاوزهای رژیم صهیونیستی به غزه از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ تاکنون ۲هزار و ۴۵۹ نفر شهید و ۶ هزار و ۵۶۹ نفر دیگر مجروح شدند. با احتساب این شهدا، شمار شهدای غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همزمان با آغاز عملیات طوفانالاقصی تاکنون به ۵۲ هزار و ۵۶۷ نفر و شمار مجروحان به ۱۱۸ هزار و ۶۱۰ نفر رسید.
دیدگاه خود را بیان کنید