پیشرفت همه جانبه کشور درگرو حمایت از دانش بنیان های حوزه هوشمندسازی و هوش مصنوعی

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- استاد تمام دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیشرفت و توسعه کشور در همه بخش ها به خصوص حوزه صنعت را در گرو سرمایه گذاری هرچه بیشتر در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و حمایت جدی از مجموعه های دانش بنیان فعال در حوزه های اینترنت اشیا و هوش مصنوعی دانست.

به گزارش خبرنگار گروه علمی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، سیداحمد معتمدی امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه در نشست تخصصی هوشمندسازی صنایع در سخنانی با بیان اینکه، هم اکنون در دنیا صنعت به چهار نسل تقسیم شده است و در حال حاضر در نسل چهارم به سر می بریم، افزود: طبق مطالعات وسیعی که انجام و کتاب های زیادی هم تالیف شده نتیجه گیری شد که در هر صنعتی چه مکانیک، مواد، پلیمر و پتروشیمی دارای ۱۰ محور اصلی است.

وی افزود: همه این محورها هم به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از جمله اینترنت اشیا و هوش مصنوعی وابسته است چراکه با جمع آوری داده های زیاد و تحلیل آن و سرمایه گذاری پیشرفت در هر زمینه ای تسهیل خواهد شد.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تاکید کرد: اگر می خواهیم صنعت فعال و پویایی داشته باشیم اگر به ۱۰ محور نسل چهارم که در دنیا به آن پرداخته شده است توجه نکنیم حتما از دنیا عقب خواهیم ماند، این می تواند در حوزه فولاد، نفت و پتروشیمی و صنایع غذایی باشد.

وی افزود:بنابراین بحث محوری و کلیدی این است که دیگر همچون قبل اختیار دست خودمان نیست حتی سیستم های جدیدی که می خواهیم وارد کنیم همه با استفاده از هوشمندسازی و هوش مصنوعی خواهد بود و اگر مهندسان ما تسلط نداشته باشند عقب خواهیم افتاد.

وی با بیان اینکه، بحث هوشمندسازی و هوش مصنوعی و محورهای مرتبط با آنها در همه شئون زندگی بشر وارد شده است افزود: حتی در علم مدیریت هم تاثیر خود را گذاشته است و اصلا تحول دیجیتال که وقتی گفته می شود بیشتر جنبه های مدیریتی را در بر می گیرد و کتاب های زیادی وجود دارد چراکه دیگر آن مدیریت سنتی پاسخگو نیست.

پیشرفت همه جانبه کشور درگرو حمایت از دانش بنیان های حوزه هوشمندسازی و هوش مصنوعی

پشت هرجنگ نظامی و اقتصادی، نبرد عمیق در عرصه تکنولوژی است

استاد تمام دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین با اشاره به ظرفیت ابررایانه‌های موجود در کشور اظهارکرد: هم اکنون بزرگ‌ترین ابررایانه ایران با ظرفیت نیم پتافلاپس فعالیت می‌کند؛ در حالی‌که تنها در عربستان سعودی، ابرکامپیوتری با ظرفیت ۱۰۰ پتافلاپس به‌صورت تخصصی در صنعت نفت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معتمدی تاکید کرد: این تفاوت فاحش نشان‌دهنده فاصله جدی ما با استانداردهای جهانی است.

به گفته وزیر اسبق فناوری اطلاعات و ارتباطات، حدود ۸۰ درصد استفاده‌کنندگان ابررایانه‌های ایران فعالان حوزه هوش مصنوعی هستند و با وجود حرکت‌هایی که آغاز شده، همچنان جای پیشرفت فراوانی وجود دارد.

وی همچنین اظهارکرد:در ایالات متحده و چین، کامپیوترهایی با ظرفیت هزار پتافلاپس فعال هستند و این نشان می‌دهد که جنگ امروز، جنگ فناوری است؛ چراکه پشت هر جنگ نظامی یا اقتصادی، نبردی عمیق در عرصه تکنولوژی نهفته است.

تحول دیجیتال رمز موفقیت شرکت های بزرگ

رئیس اسبق دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین در ادامه با تاکید براینکه، بخش خصوصی و دولتی دیگر با مدیریت سنتی به جایی نخواهند رسید و موفقیتی نخواهند داشت افزود: بررسی ۴۰۰ شرکت بزرگ موفق و غیرموفق در یک پروژه ای مطالعاتی نشان داده است که بدون استثنا شرکت هایی موفق بوده اند که از تحول دیجیتال بهره مند شده اند.

معتمدی با ذکر مثالی با بیان اینکه، شبکه های اجتماعی ارتباط یک بخش مانند صنعت یا خدمات را با مخاطب و مشترکان ایجاد می کند افزود: حال انتظارات و ذائقه مشترکان این بخش ها با تحلیل داده ها امکان پذیر خواهد بود به طوریکه مثلا در ایران و مناطق مختلف آن سلائق مختلف به چه شکلی است تا آنها محصولات خود را طبق ذائقه مصرف کننده تولید کنند.

وی ادامه داد:هوشمندسازی علاوه بر تولید در انبارداری و خدمات فروش و مالی و همه عرصه ها وارد شده و می توان گفت در زندگی روزمره مردم هم مشاهده می شود که مثلا شبکه های اجتماعی و مسائل موجود در بحث سیاسی هم وارد شده و دیگر هیچ چیزی را نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت و به سرعت اطلاعات درست و غلط منتشر می شود و باید از همین ابزار استفاده کنیم به اطلاعات صحیح برسیم.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهارکرد:لذا هوشمندسازی در همه شئون زندگی بشر وارد شده و سرعت آن سرسام آور است به طوریکه مشاهده می شود که امروز ابر رایانه ها و کامپیوترها با چه سرعتی در حال رشد هستند.

وی اضافه کرد:به طور مثال چهار سال پیش یک نوع کامپیوتر را خریده ایم و الان دیگر قابل استفاده نیست چراکه چندین نسل تغییر کرده است لذا کسانی که می خواهند از ابررایانه برای هوش مصنوعی استفاده کنند دیگراین کامپیوترها قابل کاربرد نیست.

به گفته معتمدی، اینکه چرا این میزان سرمایه گذاری روی هوشمندسازی و هوش مصنوی می شود به این دلیل است که تحولات دیچیتال همه زندگی را در بر گرفته و متحول کرده است و عدم توجه به این مهم بسیار مشکل زا خواهد بود.

پیشرفت همه جانبه کشور درگرو حمایت از دانش بنیان های حوزه هوشمندسازی و هوش مصنوعی

رشد علمی کشور در حوزه هوشمندسازی و هوش مصنوعی قابل قبول بوده است

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با بیان اینکه، خوشبختانه دانشگاه های معتبرکشورمان در حوزه های هوشمندسازی و هوش مصنوعی بسیار خوب پیش رفته اند، افزود: مقالاتی که توسط اساتید کشور در دنیا منتشر می شود نشان می دهد در این حوزه ها به لحاظ علمی خیلی عقب نیستیم و این بدان معنی است که هم اکنون ما متخصصان و شرکت های فناور و دانش بنیان خوبی در کشور داریم.

معتمدی در عین حال مهمترین مشکل فعلی این حوزه ها را عدم اتصال مناسب فناوران و شرکت های دانش بنیان را به حوزه صنعت برای ادامه حیات آنها دانست و افزود: رویدادهای حمایتی متصل کننده این فناوران به بخش صنعتی به طورحتم می تواند بخشی از این خلا را پر کرده و جبران این عقب افتادگی سریع اتفاق بیافتد.

وی افزود: چراکه هم اکنون ایران از زیرساخت های این بخش که مهمترین آن نیروی انسانی است به خوبی برخوردار است و در بحث ابررایانه هم اگر سرمایه گذاری مناسب شود به جهت وجود دانش مربوطه در کشور در عرض یکسال می توانیم ۲۰ تا ۳۰ برابر ظرفیت ابررایانه ها در کشور افزایش دهیم اما اگر قرار بود این دانش را از خارج وارد کنیم با این وضعیت تحریم ها ممکن نبود و حتی بدون تحریم هم چندین سال طول می کشید.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه، صنعت پتروشیمی، فولاد و صنایع فلزی و محصولات این بخش ها صنعت بزرگی هستند و در طول سالهای گذشته از سرمایه گذاری مناسبی هم برخوردار بوده اند افزود: این بخش ها از سرمایه در گردش و صادرات بالایی برخوردارند و ورود فناوری به این بخش ها جهش بسیار مناسب اقتصادی برای کشور را به همراه خواهد داشت.

وی همچنین وضعیت دانش بنیان های کشور را در حوزه هوشمندسازی بسیار خوب توصیف کرد و در عین حال افزود: البته اینها مشکل مالی و عدم اتصال به صنایع بزرگ را دارند و اگر قرارداد در یک شرکت دانش بنیان بیاید، اینها را زنده خواهد کرد.

پیشرفت همه جانبه کشور درگرو حمایت از دانش بنیان های حوزه هوشمندسازی و هوش مصنوعی

طرح های فناورانه به صنایع کلیدی کشور معرفی می شود

مدیرعامل همراه فاند نیز در ادامه این نشست در سخنانی با اشاره به برنامه این مجموعه برای برگزاری رویداد «تحول دیجیتال در صنعت پتروشیمی» با هدف شناسایی، حمایت و سرمایه‌گذاری بر محصولات فناورانه دانش بنیان ها با سطح بلوغ فناوری بالا در این صنعت گفت: تمرکز اصلی این برنامه بر توسعه پلتفرم‌های جامع و هوشمند، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی و مدیریت و پایداری انرژی خواهد بود.

امین اسفندیار تصریح کرد: مجموع سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده در گام نخست برای طرح‌های منتخب، حداقل ۵۰۰ میلیارد ریال خواهد بود و علاوه بر این، به منظور حمایت از توسعه و تجاری‌سازی طرح‌های برگزیده، «صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری» تسهیلاتی تا سقف هزار میلیارد ریال به صورت وام برای هر طرح منتخب اعطا خواهد کرد.

وی در خصوص زمان اجرای این رویداد نیز با بیان اینکه، دریافت طرح ها تا پایان اردیبهشت ماه جاری ادامه خواهد داشت افزود: داوری طرح ها نیزدر خردادماه انجام و طرح های نوآورانه ارسالی باید حداقل دارای نمونه اولیه (MVP) باشند و مراسم اختتامیه نیز در هفته اول تیرماه برگزار می شود.

اسفندیار همچنین تصریح کرد:با استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، امکان افزایش میزان سرمایه‌گذاری تا ۱۰۰ میلیارد تومان در طرح ها وجود خواهد داشت.

وی تاکیدکرد: مجموعه همراه فاند به عنوان صندوق CVC در کنار صندوق خلیج فارس و صندوق پتروشیمی، در مسیر توسعه نوآوری و سرمایه‌گذاری خطرپذیر در حوزه صنایع کلیدی کشور، نقش‌آفرینی مؤثری خواهد داشت.

پیشرفت همه جانبه کشور درگرو حمایت از دانش بنیان های حوزه هوشمندسازی و هوش مصنوعی

به عنوان شریک فناور، صنایع بزرگ را در تحول دیجیتال یاری خواهیم کرد

معاون سرمایه‌گذاری همراه اول نیز در این نشست در سخنانی اظهارکرد: هم اکنون با تمرکز بر سرویس‌های دیجیتال و راهکارهای هوشمند، به عنوان یک شریک فناور و برای کمک در حال ورود به صنایع بزرگی هستیم که نیازمند تحول دیجیتال هستند.

مهدی آقانصیر با بیان اینکه، این تحول در دو محور اصلی پیگیری می‌شود افزود: مرحله نخست، ارائه راهکارهای هوشمند برای ارگان‌ها و نهادهای بزرگ دولتی و حاکمیتی جهت اجرای پروژه‌های تحول دیجیتال و دوم، سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها و شرکت‌های فناور است.

وی با اشاره به راه‌اندازی سلسله‌ رویدادهای تخصصی از سوی مجموعه همراه فاند گفت :نخستین رویداد در حوزه پتروشیمی با توجه به نقش کلیدی این حوزه در ارزآوری برای کشور برگزار شده و قرار است این نشست‌ها به سایر صنایع نیز تسری یابد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه