
به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه در همایش شهید رئیسی و حکمرانی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، به ۱۰ اصل حکمرانی این شهید اشاره کرد و مساله شناسی با حضور در میدان و مردمی بودن را ۲ اصل مهم از این اصول برشمرد.
وی در توضیح این اصول گفت: شهید رئیسی با سفر به استانهای مختلف و تشکیل اتاق حل مساله، به دنبال شناسایی و حل مشکلات مردم بود. او معتقد بود که مردم باید در حل مسائل مشارکت داشته باشند به همین خاطر در استانداریها ساختار دستیار ویژه مردمی را ایجاد کرد تا مردمی بودن را در کل سیستم پیاده کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شهید رئیسی به این امر باور داشت و این الگو اگر در هر دولتی پیاده شود، موفق خواهد بود.
خسروپناه با اشاره به این که هنوز الگوی حکمرانی شخصیتهایی مانند شهید بهشتی، شهید رجایی و شهید باهنر تدوین نشده است، بر ضرورت تدوین الگوی حکمرانی این بزرگان تاکید کرد و گفت: در خصوص شهید حاج قاسم سلیمانی، گام هایی برای تدوین الگوی مدیریتی و حکمرانی برداشته شده هرچند کوتاه و کم بوده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به تبیین اصول دیگری از الگوی حکمرانی شهید رئیسی پرداخت و ولایتمداری، اخلاص و رضایت الهی، اخلاق مداری و روحیه جهادی و خستگیناپذیری را به عنوان ارکان مهم این الگو برشمرد.
خسروپناه اخلاقمداری شهید رئیسی را به عنوان یک الگوی عملی دانست و گفت: حسن خلق، ادب، متانت، صبر، مقاومت، حقگرایی و احترام به کرامت انسانی از ویژگیهای بارز اخلاقی این شهید بود و روحیه جهادی و خستگیناپذیری آخرین اصل از اصول ۱۰گانه حکمرانی است.
وی عدالت گرایی را از دیگر ویژگی های شهید رئیسی برشمرد و گفت: در عدالت گرایی، سه شاخص مهم داشت که شامل توجه به استعدادها و شایستگی ها، قانون مداری و مبارزه با فساد بود. وی در دوران مسئولیت خود، با جدیت با فساد مبارزه کردند و در این راه، با هیچ کسی مماشات نکرد.
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی به صدور دستور تدوین اسناد مهمی مانند سند هوش مصنوعی و سند فناوری کوانتومی شهید رئیسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد.
خسروپناه در جمع بندی ۱۰ اصل حکمرانی شهید رئیسی گفت: تمام این اصول در حوزه سلامت نیز ظهور و بروز داشت و منجر به اقدامات موثری مانند محرومیت زدایی در حوزه سلامت، ارزان کردن درمان، مهار کرونا، بیمه رایگان ۵ دهک پایین درآمدی، بیمه درمان ناباروری، حمایت از بیماران خاص، توجه به سلامت خانواده، ساخت بیمارستان و افزایش تخت های بیمارستانی و غیره شد.
آیت الله سیدابراهیم رئیسی خادمالرضا(ع) و هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد «قیز قلعهسی» به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و با همراهان خود همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا(ع) به مقام رفیع شهادت نائل آمد.
دیدگاه خود را بیان کنید