
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، نمایشگاه خلاقیت دانش آموزان ابتدایی با مشارکت مدارس منتخب مناطق مختلف اسلامشهر از دبستان آیتالله خامنهای در حال برگزاری است که دانشآموزان طرحهایی در حوزههای مختلف آموزشی را ارائه کردند.
اکبر رستمی، معاون مقطع ابتدایی اداره آموزش و پرورش شهرستان اسلامشهر، در حاشیه این رویداد با بیان اینکه نمایشگاه حاضر نماینده بخشی از ظرفیت علمی و مهارتی دانشآموزان ابتدایی اسلامشهر است، گفت: رویکرد آموزش و پرورش امروز دیگر صرفاً بر محفوظات متمرکز نیست. ما نیاز داریم نسلی تربیت کنیم که پژوهشگر، خلاق، تحلیلگر و توانمند در حل مسئله باشد. این نمایشگاه نماد عینی همین تغییر نگاه است.
وی با اشاره به حضور مسئولان ارشد شهرستان در این برنامه افزود: خوشبختانه شاهد بازدید مسئولانی چون فرماندار اسلامشهر، رئیس دادگستری و دادستان شهرستان، فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا (ع)، معاونین استانی، مدیر مسئول مجلات رشد و دیگر مقامات از نمایشگاه بودیم که این حضور، انگیزه مضاعفی برای مدارس و دانشآموزان ایجاد کرد.
رستمی افزود: از هر مدرسه، پروژههای منتخب در حوزههای پنجگانه آموزشی شامل طرحهای “جابر”، “عید و داستان”، “مجلات رشد”، “بازی و یادگیری” و “طرح شایستگی فناورانه” به دبیرخانه منطقه ارسال شد و داوران متخصص آنها را بررسی کردند. این آثار حاصل ماهها تلاش، همکاری گروهی، مشارکت خانوادهها و هدایت معلمان هستند.
نگاه مسئولان به آینده آموزش
نورالله طاهری، فرماندار شهرستان اسلامشهر، نیز در حاشیه این بازدید در گفتوگو با خبرنگار آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد اظهار داشت:
«دیدن خلاقیت و توانمندی نسل آینده در چنین نمایشگاهی، امیدآفرین و غرورآفرین است. آموزش و پرورش شهرستان اسلامشهر با همراهی معلمان دلسوز، گامی جدی در جهت تربیت نسلی پژوهشگر و مهارتی برداشته است. حمایت از این برنامهها وظیفه همه ما مسئولان است و قطعاً تداوم آن موجب ارتقاء سطح علمی و فرهنگی شهرستان خواهد شد.»
قدردانی مسئول مجلات رشد از دستاورد دانشآموزان اسلامشهر
رشیدی، عضو شورای برنامهریزی مجلات رشد کودک و نوآموز دانشآموز، نیز پس از بازدید از نمایشگاه گفت: بازدیدی که ما داشتیم از این نمایشگاه نشون داد که شهرستان اسلامشهر خیلی خیلی خوب تو زمینه معرفی مجلات برای بچهها کار کرده و سطح کاری که بچهها انجام دادن از مجلات، واقعاً حداقل مورد انتظار من نبود؛ خیلی بالاتر از انتظار ظاهر شدند. شخصاً لذت بردم از این دستاوردهایی که بچهها داشتند. انشاءالله مستنداتی هم تهیه کنیم که تو کانالهای مربوط بتونیم ارائه بدیم به اسم خود بچهها، که یه تشویقی هم براشون بشه برای ادامه این مسیر.»
صدای دانشآموزان از دل نمایشگاه
فاطمه اسدی، دانشآموز پایه سوم که با یک بازی آموزشی در بخش بازی و یادگیری شرکت کرده بود، درباره تجربه خود از این نمایشگاه گفت: پروژهای که ساختم درباره بازی با اعداد بود. طراحی و ساخت بازی خیلی برایم جالب بود چون توش هم باید فکر میکردم هم نقاشی و طراحی یاد گرفتم. وقتی کارم انتخاب شد و اومد نمایشگاه، حس کردم میتونم در آینده چیزهای بزرگتری بسازم. از معلمهام ممنونم که تشویقم کردن.
سپهر فرسامپور، دانشآموز پایه چهارم در بخش شایستگی فناورانه و دیجیتال، هم گفت:
«ما یک نرمافزار ساده طراحی کردیم برای یادگیری جدول ضرب با انیمیشن و صدا. طراحی کاراکترها و ساخت مراحلش خیلی سخت بود ولی تیمی کار کردیم و یاد گرفتیم کار گروهی یعنی چی. اینکه کارمون دیده شد خیلی خوشحالکننده بود. من از الان به فکر رشته کامپیوتر هستم.»
نقش کلیدی معلمان در هدایت پروژهها
بهناز اکبری، معلم یکی از مدارس شرکتکننده، درباره تأثیر چنین برنامههایی بر فرایند آموزش گفت:ما تلاش کردیم مهارتهای پژوهشی، نوشتاری، کار گروهی و خلاقیت رو به بچهها یاد بدیم. این نمایشگاه نشون داد که بچهها اگر ابزار و فرصت داشته باشن، فوقالعاده عمل میکنن. دیدن اعتمادبهنفسشون وقتی کارشون رو به بازدیدکنندهها توضیح میدادن، بهترین پاداش برای ماست.
نمایشگاه دستاوردهای آموزشی در مقطع ابتدایی اسلامشهر نشان داد که اگر آموزش با خلاقیت و پژوهش همراه شود، میتوان شاهد شکوفایی استعدادهایی بود که از همین سن، به فکر ساختن آیندهای بهتر هستند.
از حمایت مدیران تا تلاش معلمان، از همدلی والدین تا انگیزه کودکان، همگی دست به دست هم دادهاند تا آموزش در اسلامشهر تنها به انتقال محفوظات محدود نشود، بلکه به بستری برای پرورش ایده، توانمندی و مهارت تبدیل شود.
اسلامشهر با بیش از ۱۰۰ هزار دانشآموز در جنوبغرب استان تهران قرار دارد.
دیدگاه خود را بیان کنید