
به گزارش خبرنگار سیاسی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، سید عزت الله ضرغامی روز دوشنبه در همایش ملی جنگ شناختی و امنیت ملی که در دانشگاه دفاع ملی برگزار شد گفت: برگزاری این همایش، کار ارزشمندی بود که با همکاری بسیاری از نهادهای علمی و دانشگاهها و حوزههای نخبگانی به انجام رسید. این همایش با برگزاری پنلهای متنوع و سخنرانیهای گوناگون، به بررسی چالشها و فرصتهای موجود در زمینه علوم شناختی پرداخت.
وی افزود: اگر بخواهم این همایش را در یک جمله خلاصه کنم، میتوان گفت ما در مواجهه با علوم شناختی، که پدیدهای بسیار جدی، گسترده و مؤثر در دنیای امروز است، باید هم شناخت مناسبی از آن داشته باشیم و هم برنامهریزی دقیقی برای بهرهبرداری هرچه بهتر از ظرفیتهای علوم شناختی و همچنین هوش مصنوعی، که بخش مهمی از این علوم را تشکیل میدهد، انجام دهیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: علاوه بر این، لازم است که با برنامهریزیهای مؤثری که دشمنان ما برای تغییر ذهن و افکار و تحول در شخصیتهای مردم به کار میبرند، مقابله کنیم و راهکارهای مناسبی را ارائه دهیم.
ضرغامی با بیان اینکه بر این باور هستم که سرمایه اجتماعی بخش مهمی از امنیت ملی است، اظهار کرد: اگر سرمایه اجتماعی در کشور ما به درستی شناخته و افزایش یابد، که بخش عمدهای از آن به مسائل رسانهای بازمیگردد، امنیت پایدار ما تضمین خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم تجهیزات، تسلیحات و قابلیتهای نظامی در حوزه جنگ سخت، تصریح کرد: پایداری اصلی به سرمایه اجتماعی مربوط میشود. ما باید در این زمینه از روشهای علمی که امروزه در دنیا مرسوم است، بهرهبرداری کنیم. از همه مهمتر، باید با مردم روراست باشیم، زیرا هرچه فاصله بین مردم و حاکمیت بیشتر شود و این گسل عمیقتر گردد، شکاف نسلی افزایش یافته و سرمایه اجتماعی ما کاهش خواهد یافت.
وزیر پیشین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: معتقدم که با توجه به اهمیت علوم شناختی و قابلیتهای فوقالعادهای که هوش مصنوعی دارد، این گونه نشستهای علمی میتواند به همزبانی، همصدایی و همافزایی تمامی دستگاههایی که در این حوزه مأموریت دارند، کمک شایانی کند.
ضرغامی گفت: در حال حاضر با هوش مصنوعی، انیمیشنهایی با کیفیت فوقالعاده برای آنها تولید میشود. هالیود هشدار داده است که در آینده، مفهوم فیلم سینمایی و کارگردانی به معنای کنونی آن، منتفی و منقضی خواهد شد. بهعبارتی، داستانها و شخصیتهای هنری بهوسیله هوش مصنوعی خلق میشوند و اینجا همه چیز دستخوش تغییر خواهد شد.
وی افزود: آموزش بهطرز فوقالعادهای دگرگون میشود، شما میتوانید معلم و مدرسهای را انتخاب کنید که بهترین شرایط را برای یادگیری فراهم آورد. دانشآموزان ممکن است ترجیح دهند معلمی را انتخاب کنند که با او راحتترند، بهعنوان مثال، دانش آموزان ممکن است یک هنرپیشه را بهعنوان معلم خود برگزینند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ایران، بهعنوان بزرگترین تمدن بشری، نباید به فراموشی سپرده شود، اظهار کرد: ملت ایران در طول تاریخ بهطور مداوم در حال بارگذاری دانش و فرهنگ بوده است، اما بهدلیل ظهور حوزههای جدید، متأسفانه در بسیاری از موضوعات جدی به ملتی دانلود کننده تبدیل شدهایم. در حالی که تمدن ما بسیار غنیتر و گستردهتر است، هدایتهای هوش مصنوعی از دادههای دیگران انجام میشود و ما قادر به بازتولید این سرمایه عظیم ملی خود نیستیم.
ضرغامی اضافه کرد: در این حوزه دچار یک عقبماندگی تاریخی هستیم. من پیوند این مسئله را با رسانهها مطرح میکنم. بعضی افراد تصور میکنند که رسانه رشتهای در کنار دیگر رشتههاست، اما اینگونه نیست. رسانه بر تمامی شئونات زندگی احاطه دارد. بنابراین، دوستان ما در حاکمیت در حوزه امنیت ملی باید هر تصمیمی که میگیرند، در حوزه رسانه نیز مورد بحث قرار گیرد.
وی گفت: برخی افراد ممکن است مسئولیتهای بالایی را بر عهده بگیرند و فکر کنند که هیچکس نمیتواند به آنها کمک کند، در صورتی که گونه نیست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به پیام رهبر انقلاب در سالروز تأسیس حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: این پیام نشاندهنده درد دل رهبری است و باید به آن توجه شود. رهبری به صراحت اعلام میکنند که ما نسبت به نظامات اجتماعی دچار عقبماندگی هستیم.
ضرغامی به اهمیت علوم شناختی و تأثیر آن بر امنیت ملی هم اشاره کرد و افزود: دشمنان ما از فضای مجازی به نفع خود استفاده میکنند و ما باید این فضا را در خدمت نیازهای مردم قرار دهیم.
وی با اشاره به تأثیر احساسات در ایجاد بحرانهای امنیتی، اظهار کرد: بسیاری از نا امنیها و بحران های اجتماعی از احساسات آغاز میشود.
رئیس اسبق سازمان صداوسیما با تأکید بر لزوم شناخت هوش مصنوعی و استفاده صحیح از آن گفت: اگر نتوانیم به درستی از هوش مصنوعی بهرهبرداری کنیم، ممکن است به ابزارهایی تبدیل شود که شکاف نسلی و جداسازی اجتماعی را ایجاد کند.
ضرغامی همچنین بر ضرورت ارتباط مؤثر با نسل جدید تأکید کرد و گفت: بسیاری از بزرگان ما نمیدانند چگونه با نسل جدید صحبت کنند و این خود نیازمند مهارت و دانش است.
دیدگاه خود را بیان کنید