
به گزارش خبرنگار فرهنگی آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، مراسم آغاز پویش ایرانخوانی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت) در سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران برگزار و در این مراسم از فهرست کتابهای برگزیده کودک و نوجوان درباره ایران منتشرشده در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳، رونمایی شد.
موضوع ایراندوستی توسط وزیر فرهنگ پیشنهاد شد
رئیس سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در این مراسم گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از ابتدای مسئولیت پیشنهاد داد سه موضوع محوری بهعنوان زمینههای مشترک بین پنج وزارتخانه دولت انتخاب شود که یکی از این سه موضوع ایراندوستی بود.
محسن جوادی، در نشست فرهنگی پویش ایران- خوانی ادامه داد: دکتر صالحی، از بدو ورود به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دو ایده را در حوزه فرهنگ به بنده سپرد تا پیگیری کنم. یکی از آنها، که امروز نیز بخشی از زیرشاخههای آن در حال اجراست، به این موضوع بازمیگردد که فعالیتهای فرهنگی چه در درون دولت و چه در بیرون از آن، بسیار متکثر و متنوع هستند، اما گاهی مکمل یکدیگر نیستند و به هدف مشخصی منتهی نمیشوند. بعضاً این فعالیتها در تقابل با یکدیگر نیز قرار میگیرند.
وی افزود: ایشان پیشنهاد دادند که حداقل در درون دولت، پنج وزارتخانه انتخاب شوند که شامل وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند. میان این پنج وزارتخانه، موضوعات مشترکی وجود دارد که میتوان روی آنها تمرکز کرد و در گامهای بعدی، این همکاری به سایر وزارتخانهها و حتی بخش خصوصی نیز گسترش یابد.
جوادی تاکید کرد: ایده اصلی این بود که سه موضوع محوری بهعنوان زمینههای مشترک بین این پنج وزارتخانه انتخاب شوند. این سه موضوع عبارت بودند از: نخست، ایراندوستی؛ که در واقع عنوان «برای ایران بخوانیم» برای این نمایشگاه نیز متأثر از همین محور انتخاب شده است. دوم، امید و نشاط اجتماع و سوم، فضاهای فرهنگی؛ بهویژه فضاهای مشترک فرهنگی که میتوان میان وزارتخانههایی مانند وزارت ورزش و وزارت فرهنگ ایجاد و از آنها بهرهبرداری کرد.
جوادی گفت: با توجه به تناسب این طرح با موضوع کتاب و با تمرکز بر نمایشگاه بینالمللی کتاب، تصمیم گرفته شد گام نخست این برنامه از حوزه کودک و نوجوان آغاز شود. بسیاری از نویسندگان، ناشران، تصویرگران و سایر دستاندرکارانی که در حوزه ایراندوستی فعالیت کردهاند، آثار خود را با علاقه شخصی، هویتمحور و با دلسپردگی تولید کردهاند. شایسته است این تلاشها دیده شود و آغازی برای تداوم این حرکت فرهنگی باشد.
در پایان این مراسم نشان خلیجفارس به نویسندگان و تصویرگران و ناشران فعال ایران اهدا شد.
برگزیدگان
نویسندگان
محمدناصر مودودی
علی گلشن
جمال الدین اکرمی
تصویرگران
فرهاد جمشیدی
زهرا محمدنژاد
نسیم بهاری
ناشران
مسعود گلابی (انتشارات شهر قلم)
سیدرضا کروبی (انتشارات نردبان)
محمد دینی (انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، پویش ایرانخوانی با هدف پرورش عشق و آگاهی به سرزمین ایران، بهویژه در میان نسل جوان، راهاندازی شده است. این پویش میکوشد با معرفی آثار فرهنگی، تاریخی و ادبی ایران، زمینه شناختی ژرفتر و پیوندی ماندگارتر با هویت ایرانی را فراهم کند.
این طرح که با همکاری معاونت فرهنگی، نهاد کتابخانهها و خانه کتاب آغاز شده، درصدد است تا با ترویج عادت مطالعه و بحث درباره ایران در گروههای سنی مختلف و همچنین انگیزهبخشی و ادای احترام به نویسندگان، تصویرگران و پژوهشگرانی که روایتهای ایران را زنده نگاه میدارند، برای تقویت علاقه به ایران در میان کودکان و نوجوانان و ایجاد شناخت عمیقتر از تاریخ، فرهنگ و جغرافیای کشورمان گام بردارد. ازاینرو، با بررسی و انتخاب کتابهای برتر کودک و نوجوان درباره ایران در پنج سال اخیر درصدد برآمدند تا فهرستی برای برداشتن گام اول در این زمینه بردارند. در ادامه قرار است که با همکاری نویسندگان، تصویرگران و مروجان رویدادهای ایرانخوانی طراحی و اجرا شود.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.
دیدگاه خود را بیان کنید