
به گزارش بامداد سه شنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد به نقل از پایگاه خبری «فلسطین آنلاین»، مرکز تحقیقات نظرسنجی در رامالله نتایج یک نظرسنجی عمومی را منتشر کرد که نشان دهنده تغییرات قابل توجه در احساسات عمومی فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه، در بحبوحه افزایش خشم از شرایط سیاسی و معیشتی و جنگ مداوم رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه است.
بر اساس نتایج این نظر سنجی، ۸۰ درصد از فلسطینیها از استعفای «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین استقبال کردند، در حالی که ۶۹ درصد معتقدند که کابینه «محمد مصطفی» نخست وزیر جدید تشکیلات خودگردان فلسطین از زمان تشکیل آن، اصلاحات لازم را انجام نداده است.
این نتایج، پیشرفت قابل توجهی را برای رهبران خارج از ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین نشان داد زیرا ۵۰ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که اگر «مروان برغوثی» نامزد ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین شود، به او رأی خواهند داد، در حالی که ۶۸ درصد تمایل خود را برای رأی دادن به «خالد مشعل» در صورت رقابت با «محمود عباس» که تنها ۲۵ درصد آرا را به دست آورد، ابراز کردند.
در مورد انتخابات مجلس قانونگزاری نیز در مقایسه با ۲۸ درصد که به فتح رأی دادند، ۴۳ درصد گفتند که به حماس رأی خواهند داد. در همین حال، ۴۰ درصد از فلسطینیها تاکید کردند که حماس برای رهبری فلسطین شایستهتر است، در حالی که تنها ۱۹ درصد جنبش فتح را شایسته تصدی این مسئولیت دانستند.
همچنین ۶۴ درصد از فلسطینیها اظهار داشتند که عملیات «طوفان الاقصی» توجه بینالمللی را به مساله فلسطین بازگرداند و معتقدند که مقاومت در احیای حضور سیاسی این موضوع که سالها فراموش شده بود، نقش داشته است.
طبق همین نظرسنجی، رضایت عمومی فلسطینیها از حماس به ۶۷ درصد رسید، در حالی که رضایت از جنبش فتح از ۲۴ درصد فراتر نرفت که نشان دهنده مواضع ثابت مردم فلسطین پس از گذشت بیش از یک سال و نیم جنگ در غزه است.
۷۰ درصد از پاسخدهندگان نیز مخالفت خود را با بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطین به نوار غزه یا کنترل گذرگاهها توسط این تشکیلات ابراز کردند.
۶۷ درصد از فلسطینیها مخالفت خود را با تظاهرات علیه حماس در نوار غزه اعلام کردند و ۵۹ درصد آنها معتقدند که این تظاهرات توسط خارجیها هدایت میشود.
۸۲ درصد نیز بطور قاطع ایده خلع سلاح مقاومت را رد کردند که نشانهای آشکار از پایبندی مردم فلسطین به گزینه مقاومت به عنوان ابزاری برای محافظت از حقوق ملی خود است.
این نظرسنجی نشان داد که به رغم جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و وجود این همه رنج، جنگ منجر به از بین رفتن حمایت مردمی از گزینه مقاومت نشد بلکه در افکار عمومی این باور را تثبیت کرد که کنار گذاشتن سلاح به صلح منجر نمیشود، بلکه به تحقیر و آوارگی بیشتر میانجامد.
این نتایج، افزایش صداهای مردمی را که به حماس به عنوان یک پشتیبان نظامی و اخلاقی در مواجهه با رژیم صهیونیستی نگاه میشود، آشکار کرد.
دیدگاه خود را بیان کنید