
به گزارش روز شنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، «گوستاوو پترو» رئیسجمهوری کلمبیا به دنبال دیدار با «دیلما روسف» رئیس «بانک توسعه جدید» متعلق به گروه اقتصادهای نوظهور «بریکس» از آغاز روند پیوستن به این نهاد مالی خبر داد و بر اهمیت این موسسه به عنوان ابزاری کلیدی برای تامین پروژهها در این کشور آمریکای جنوبی تاکید کرد.
پترو در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما ورود به بانک توسعه جدید را آغاز کردیم؛ بانک توسعه جدید، شانگهای، چین. من با دیلما روسف رئیسجمهوری سابق برزیل و رئیس فعلی این موسسه دیدار داشتم.
رئیسجمهوری کلمبیا تشریح کرد که هدف از این عضویت تبدیل شدن به «عضو قرضگیرنده» است؛ یعنی «کشوری که بخشی از بانک توسعه جدید است و وامهای کم بهره از آن بانک برای تامین مالی پروژههای توسعه در زیرساختها، انرژیهای تجدیدپذیر، سلامت و غیره دریافت میکند».
وی افزود بانک بریکس برای این کشور «یک جایگزین مشخص» برای موسسههای مالی سنتی مانند «صندوق بینالمللی پول» یا «بانک جهانی» خواهد بود.
رئیسجمهوری کلمبیا خاطرنشان کرد که پروژه بزرگ اتصال سواحل اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس به طول ۱۲۰ کیلومتر یکی از مواردی بود که با بیشترین استقبال از سوی بانک بریکس مواجه شد.
پترو تاکید کرد: این پروژه میتواند اقیانوس اطلس در سراسر آمریکای جنوبی را با آسیا متصل کند تا هزینههای حملونقل را بهبود بخشد. پروژهای جهانی که کلمبیا را حتی بیشتر به قلب جهان تبدیل میکند. پروژهای که باید از آنِ کلمبیای بزرگ و آمریکای جنوبی باشد.
این پروژه مدتی است که در برنامههای دولت کلمبیا قرار دارد و طبق گزارش رسانههای این کشور، این طرح به دنبال آن است که به عنوان جایگزینی برای تجارت جهانی و رقابت با کانال پاناما عمل کند.
دولت کلمبیا در حالی این پروژه را مطرح کرده است که دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا تهدید کرده است پروژههای انجام شده توسط شرکتهای چینی در قاره آمریکا را که با کمک مالی بانک توسعه بینآمریکایی (IDB) و سایر موسسات مالی بینالمللی توسعه مییابند، متوقف خواهد کرد.
در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان- آذر ۱۴۰۳)، «لوئیس خیلبِرتو موریو» وزیر امور خارجه کلمبیا اظهار داشت که این کشور با علاقه فراوان تحولات جاری بریکس را دنبال میکند و به دنبال پیوستن به این گروه در آینده است.
بانک توسعه جدید در سال ۲۰۱۵ توسط کشورهای عضو گروه اقتصادی بریکس متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تاسیس شد.
دیدگاه خود را بیان کنید