فایننشال تایمز: شرکت‌های بزرگ نفتی برای کاهش طولانی قیمت‌ نفت خام آماده می‌شوند

تهران-آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- روزنامه فایننشال تایمز نوشت که بزرگترین شرکت‌های نفت جهان خود را برای مواجهه با کاهش طولانی مدت قیمت های نفت خام برای سومین بار فقط طی یک دهه آماده می‌کنند.

به گزارش روز دوشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، فایننشال تایمز از تلاش شرکت های بزرگ نفتی برای اطمینان دادن به سرمایه گذاران درباره آمادگی مقابل بدترین شرایط خبر داد و افزود: مدیران شرکت های بزرگ نفتی مانند اکسون موبیل، شورون، شل، توتال انرژیز و بریتیش پترولیوم، با به روز رسانی درامدهای سه ماهه خود به سرمایه داران اطمینان داده اند که ترازنامه های آنها همچنان قوی است و آنها عجله ای برای کاهش های غیرضروری در هزینه و سود سهام ندارند.

این گزارش اضافه کرد: دارن وودز مدیرعامل اکسون موبیل بر آمادگی این شرکت برای کاهش مداوم قیمت نفت تاکید کرده و اظهار داشته که اکسون موبیل در طول پنج سال گذشته نزدیک به ۱۳ میلیارد دلار از هزینه های خود را کاهش داده است تا انعطاف پذیری مالی خود را تقویت کند.

قیمت نفت خام در ماه آوریل (فروردین) به زیر ۶۰ دلار در هر بشکه کاهش یافت و پیش‌بینی می‌ شود که به طور متوسط در محدوده ۶۵ دلار برای باقیمانده ماه های سال بماند، زیرا کارتل اوپک پلاس شامل کشورهای عربستان سعودی و روسیه به افزایش عرضه این محصول ادامه می‌دهند. نفت خام برنت نیز روز جمعه زیر ۶۵ دلار در هر بشکه معامله شد.

شرکت شورون که در حال حاضر برای حفظ پایداری مالی خود، ۲۰ درصد از نیروهایش را تعدیل کرده به سرمایه گذاران اطمینان داد حتی در صورت کاهش قیمت نفت به ۶۰ دلار در هر بشکه، می تواند ۶۰ میلیارد دلار جریان نقدی آزاد تولید کند. جریان نقدی آزاد، وجوه نقدی است، که بعد از پوشش دادن نیازهای سرمایه‌گذاری و سرمایه در گردش و با فرض نبود بدهی، در دسترس شرکت قرار می‌گیرد.

شرکت شل نیز اعلام کرده که حتی اگر قیمت نفت به ۴۰ دلار در هر بشکه برسد، همچنان می تواند سود سهام را پرداخت کند.

مسئولان شرکت شل اضافه کردند که تاکنون برنامه‌های هزینه‌های خود را تغییر نداده اند. سینید گورمن، مدیر ارشد مالی شرکت شل، در این زمینه گفت، ما از کسب و کار خود نمی خواهیم که پروژه ها را متوقف کنند.

پاتریک پویانه مدیر اجرایی شرکت توتال انرژیز نیز گفت که واکنش شرکت های بزرگ نفتی این بار همان واکنش آنها در دوران بحران کرونا است.

وی گفت وحشتی وجود ندارد و اشاره کرد که چگونه شرکت متبوعش حتی در بدترین شرایط همه‌گیری کرونا از کاهش سود سهام جلوگیری کرده است.

رکودهای قبلی در بازارهای نفت - از جمله رکود ناشی از جنگ قیمت بین عربستان سعودی، آمریکا و روسیه بین سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، باعث کاهش شدید سرمایه گذاری در این صنعت و همچنین تاخیر در اجرای پروژه های مربوطه شد. با قرض گرفتن شرکت های بزرگ نفتی برای حفظ عملیات و بازده سهامداران، بدهی ها نیز افزایش یافت.

کریستوفر کوپلنت تحلیلگر بانک آمریکا گفت که اگرچه نفت ۶۵ دلاری در هر بشکه ممکن است اختلال بزرگی برای شرکت‌های بزرگ ایجاد نکند، هر گونه کاهش بیشتر در قیمت این محصول خطر بروز تأثیر ات مهم‌تری دارد.

وی گفت: نگرانی من این است که قیمت نفت روی ۶۵ دلار نماند. پیش بینی ما این است که در سه ماهه دوم و سوم، میانگین قیمت نفت برنت به زیر ۶۰ دلار خواهد رسید. این نوع سناریو آسیب پذیری ها را آشکار می کند.

این تحلیگر نسبت به ادعاهای شرکت های بزرگ نفتی مبنی بر آمادگی کامل برای یک رکود طولانی مدت ابراز تردید و چنین استدلال کرد که پس از یک دهه اقدامات در زمینه کاهش هزینه ها، بسیاری از شرکت ها اکنون انعطاف پذیری محدودی برای کاهش بیشتر هزینه ها بدون به خطر انداختن تولید نفت و گاز دارند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه