قوی‌ترین ابررایانه مجهز به تراشه‌های هوشمند در آسیای مرکزی وارد قزاقستان شد

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- قزاقستان از قدرتمندترین ابررایانه آسیای مرکزی با توان پردازش حدود ۲ اگزا فلاپس رونمایی کرد؛ این سیستم پیشرفته با تراشه‌های هوشمند ساخته شده و نخستین خوشه ابررایانه‌ای این منطقه به شمار می‌رود.

به گزارش عصر دوشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از خبرگزاری کازین فرم، وزارت توسعه دیجیتال، نوآوری و صنایع هوافضای قزاقستان، اعلام کرد این کشور از پیشرفته‌ترین ابررایانه آسیای مرکزی رونمایی کرده که توان پردازشی آن به حدود ۲ اگزا فلاپس می‌رسد. این ابررایانه با استفاده از جدیدترین تراشه‌های گرافیکی H۲۰۰ شرکت انویدیا، ویژه کاربردهای هوش مصنوعی و محاسبات سنگین ساخته شده است.

قرار است این ابررایانه در مرکز داده جدید این وزارتخانه نصب و راه‌اندازی شود؛ مرکزی که با استاندارد اطمینان Tier III طراحی شده تا از عملکرد پایدار و باثبات آن اطمینان حاصل شود. این اقدام در راستای دستور رئیس‌جمهور قزاقستان برای ایجاد زیرساخت دیجیتال ملی و توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی صورت می‌گیرد.

منابع پردازشی این ابررایانه نه‌تنها در اختیار کارشناسان تخصصی، بلکه در خدمت کل کشور قرار خواهد گرفت. استارتاپ‌هایی که برای آموزش شبکه‌های عصبی به قدرت محاسباتی نیاز دارند، دانشگاه‌های در حال اجرای تحقیقات بنیادی و کاربردی، مراکز پژوهشی و شرکت‌هایی که به دنبال پیاده‌سازی هوش مصنوعی در عملیات خود هستند، همگی می‌توانند از این ظرفیت بهره‌مند شوند.

وزارت توسعه دیجیتال قزاقستان اعلام کرد: ورود این ابررایانه گامی مهم در توسعه اکوسیستم محاسباتی پیشرفته این کشور است. برای نخستین‌بار نیز مکانیزمی برای واردات تجهیزات پیشرفته فناورانه بدون پرداخت عوارض و مالیات بر ارزش افزوده طراحی شده که جذابیت قزاقستان را برای شرکت‌های بین‌المللی فناوری اطلاعات و اپراتورهای مراکز داده افزایش می‌دهد.

همزمان با سفر رسمی شیخ خالد بن محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی به قزاقستان، دفتر شرکت پریست ( Presight، وابسته به گروه ۲۴) در شهر آستانه افتتاح شد. در جریان این سفر، وزارت توسعه دیجیتال قزاقستان و شرکت پریست توافق‌نامه‌ای برای راه‌اندازی خوشه ابررایانه‌ای جدید در این کشور امضا کردند.

ژاسلان مادویف، وزیر توسعه دیجیتال، نوآوری و صنایع هوافضای قزاقستان، در این باره گفت: «این گامی راهبردی در جهت تقویت حاکمیت دیجیتال کشور و تثبیت جایگاه رهبری قزاقستان در منطقه در حوزه توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و جذب شرکت‌های جهانی فناوری است.»

این پروژه بخشی کلیدی از اجرای طرح توسعه هوش مصنوعی قزاقستان تا سال ۲۰۲۹ به‌شمار می‌رود و نقطه عطفی در مسیر ایجاد زیرساخت‌های پیشرفته فناوری اطلاعات در کشور محسوب می‌شود.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه