چین بهره بانکی را برای مقابله با جنگ تجاری واشنگتن کاهش داد

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- همزمان با کاهش نرخ‌های سپرده در بانک‌های دولتی بزرگ چین، این کشور برای اولین بار از ماه اکتبر گذشته (مهر ۱۴۰۳)، نرخ بهره وام‌های معیار را در میانه جنگ تجاری بین پکن و واشنگتن کاهش داد.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، خبرگزاری دولتی شینهوا گزارش داد که بانک‌های تجاری بزرگ چین امروز سه‌شنبه از کاهش نرخ بهره سپرده‌ها خبر دادند که اولین کاهش نرخ در سال جاری میلادی به حساب می‌آید.

نرخ بهره سپرده ثابت یک ساله توسط «بانک صنعتی و تجاری چین»، «بانک چین»، «بانک ساخت و ساز چین»، «بانک کشاورزی چین» و «بانک بازرگانان چین» با ۱۵ واحد پایه کاهش به ۰.۹۵ درصد رسید.

پس از این تصمیم، نرخ سپرده‌های ثابت اکنون برای ۲ سال ۱.۰۵ درصد، برای سه سال ۱.۲۵ درصد و برای پنج سال ۱.۳ درصد است. این اقدام پس از ۲ دور کاهش نرخ سپرده در ماه‌های ژوئیه و اکتبر سال گذشته میلادی (تیر و مهر ۱۴۰۳) انجام شد.

همچنین روز سه‌شنبه، چین نرخ‌های اعطای وام مبتنی بر بازار را کاهش داد و نرخ بهره وام یک ساله (LPR) از ۳.۱ درصد به ۳ درصد کاهش یافت. نرخ این وام که به عنوان معیاری برای وام‌های مسکن عمل می‌کند، از ۳.۶ درصد به ۳.۵ درصد کاهش یافت.

اوایل ماه جاری میلادی، چین اولین کاهش نرخ بهره سیاستی خود را در سال جاری اجرا کرد و نرخ بازخرید معکوس هفت روزه را از ۱.۵ درصد به ۱.۴ درصد کاهش داد.

به نوشته رویترز، این تصمیم درحالی است که مقام های چین در تلاشند تا با تسهیل سیاست‌های پولی، از اقتصاد خود در برابر تأثیر جنگ تجاری پکن و واشنگتن محافظت کنند.

کاهش نرخ بهره که به طور گسترده مورد انتظار بود، با هدف تحریک مصرف و رشد وام‌دهی همزمان با رکود دومین اقتصاد بزرگ جهان و در عین حال محافظت از حاشیه سود رو به کاهش وام‌دهندگان تجاری انجام می‌شود.

این خبرگزاری نوشت: با این حال، میزان کاهش نرخ بهره، معتدل و نشان‌دهنده سرعت فزاینده تسهیل پولی در سال‌های اخیر بود که تحلیلگران آن را به عنوان نوعی نگرانی در میان سیاست‌گذاران برای اقدامات تهاجمی‌تر در حین هدایت جنگ تجاری با آمریکا تفسیر کردند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه