
به گزارش روز پنجشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از کانال خبری نیوز آسیا، وزارت سرمایهگذاری، تجارت و صنعت مالزی در بیانیهای اعلام کرد که طرح هوش مصنوعی مذکور با همکاری اسکایوَست (شرکت مالزیایی) و هواوی بهصورت خصوصی هدایت میشود و «این ابتکار نه توسط دولت توسعه یافته، نه مورد تائید دولت است و نه بخشی از هیچ توافق رسمی بیندولتی یا برنامه فناوری ملی محسوب میشود.»
این نهاد میافزاید که هرگونه طرح در این سطح باید مراحل قانونی، اجرایی و اعتباری لازم را طی کند و مالزی متعهد به رعایت کامل قوانین کنترل صادرات، دستورالعملهای امنیت ملی و مقررات جهانی است. در عین حال، این کشور «بر حق حاکمیتی خود برای تدوین سیاستهای مبتنی بر منافع ملی» نیز تاکید کرد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که تئو نیه چینگ معاون وزیر ارتباطات مالزی در آئین رسمی راهاندازی نخستین زیرساخت کامل هوش مصنوعی در این منطقه اعلام کرده بود که طرح «زیرساخت راهبردی هوش مصنوعی مالزی» شامل نخستین استقرار جهانی تراشهها و سرورهای هواوی در خارج از چین و نیز استفاده از «دیپسیک» (DeepSeek) خواهد بود. اما پس از آنکه وزارت بازرگانی آمریکا به شرکتهای خارجی هشدار داد که استفاده از تراشههای اَسِند (Ascend) هواوی ممکن است ناقض قوانین صادراتی ایالات متحده باشد، تئو سخنان خود را درباره هواوی پس گرفته است، بدون آنکه توضیحی در این باره ارائه دهد.
همچنین یکی از نمایندگان شرکت هواوی به خبرگزاری بلومبرگ گفت که این شرکت هنوز تراشههای «اَسِند» خود را به مالزی نفروخته و دولت این کشور نیز تاکنون خریدی انجام نداده است.
براساس گزارشها، ایالات متحده قصد دارد قوانین صادرات تراشههای هوش مصنوعی را بازنگری کند تا شرکتهایی که در آسیای جنوب شرقی یا آسیای غربی مراکز داده ایجاد میکنند، از فناوری چینی استفاده نکنند.
همچنین واشنگتن در سالهای اخیر تلاش کرده تا صادرات تراشههای پیشرفته به چین را محدود کند؛ چرا که معتقد است این فناوریها ممکن است در توسعه سامانههای نظامی چین به کار گرفته شوند و برتری آمریکا را در عرصه هوش مصنوعی به خطر بیندازند.
دیدگاه خود را بیان کنید