
به گزارش روز شنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، دیوید ایگنِیشِس، مقالهنویس واشنگتنپست، نوشت: رئیسجمهوری آمریکا میتواند تحریمهایی را که ماهها تهدید کرده بود آنها را اجرایی می کند و به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، نشان دهد که قصد دارد به "حمام خون" پایان دهد. در غیر این صورت مهمترین ابتکار عمل وی در حوزه سیاست خارجی احتمالاً با پیامدهای مخربی که میتواند کل دوره ریاستجمهوری وی را تحتالشعاع قرار دهد، از بین خواهد رفت.
در ادامه این نوشتار آمده است: زمان تصمیمگیری در مورد اوکراین برای ترامپ فرا رسیده است. ترامپ دوشنبه گذشته (۲۹ اردیبهشت) و پس از تماس تلفنی با پوتین، تلاش کرد تا با اعلام پیروزی مذاکرات صلح را به روسیه و اوکراین واگذار کند. انگار که از داوود و جالوت بخواهی که با هم دوست شوند! ترامپ نمیتواند این فاجعه دیپلماتیک را گردن جو بایدن، رئیسجمهوری سابق آمریکا بیندازد. مسئولیتش با خود اوست.
مروری بر تلاشهای ترامپ برای برقراری صلح در اوکراین یک داستان نگرانکننده را روایت میکند. او بهوضوح رنج عظیم این جنگ را درک کرده و بارها متعهد به پایاندادن به آن شده است. اما دیپلماسی نامنسجم او به چندین آغاز کاذب فرایند صلح منجر شده است. او پیشنهادهایی میدهد؛ اما پیگیرشان نمیشود. به پوتین هشدار میدهد که مصالحه کند، اما در برابر امتناع رهبر روسیه، اقدامی نمیکند. او اوکراین قربانی را تحت فشار قرار میدهد، اما روسیه مهاجم را نه.
تیم مذاکرهکننده ترامپ کلی آشپز دارد؛ ولی از یک سرآشپز بیبهره است. استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، به امور روسیه رسیدگی میکند. کیث کِلوگ، دیگر فرستاده ویژه ترامپ، به امور اوکراین رسیدگی میکند. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، با همتایان اروپایی خود گفتوگو میکند. جی دی ونس، معاون رئیسجمهور، از همه انتقاد میکند. اما زمان برگزاری جلسات، هیچکس نمیداند که حاضران که هستند یا دستور کار چه خواهد بود. این تیم منتظر نظر ترامپی است که ظرف چند روز ۱۸۰ درجه تغییرشان میدهد.
حقیقت غمانگیز آن است که احتمال برقراری صلح در اوکراین اکنون بسیار کمتر از ژانویه و زمان به قدرت رسیدن ترامپ است. او دور دوم را با یک برنامه معقول آغاز کرد و رهبران اروپایی را مسئول تسلیح اوکراین ساخت. ساعاتی پس از تحلیف نیز به پوتین هشدار داد: اگر روسیه صلح نکند، با مشکل بزرگی مواجه خواهد شد.
از سوی دیگر، پوتین از موقعیت ضعیف خود در برابر رئیسجمهوری جدید آمریکا به نحو ماهرانهای بهرهبرداری کرده است. هوشمندانهترین اقدام او ایجاد یک کانال غیررسمی بین کیریل دمیتریف، رئیس صندوق سرمایهگذاری ملی روسیه و ویتکاف، معاملهگر املاک و مستغلات و دوست صمیمی ترامپ بوده است. دمیتریف و ویتکاف با عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی تماس نزدیک داشته و این کشورها نیز مشوق برقراری این رابطه دوجانبه بودهاند.
شکی نیست که مذاکرات از سر گرفته خواهد شد. روسیه مواضع خود را بهصورت مکتوب ارائه خواهد کرد و اوکراین، اروپا و آمریکا پاسخ خواهند داد. در همین حال موشکها همچنان در کی یف فرود میآیند و حمام خونی که ترامپ آن را تقبیح میکند، ادامه خواهد داشت.
نتایج مذاکرات اوکراین کاملاً واضح است. روسیه از توقف جنگ تا زمان دستیابی به خواستههایش خودداری کرده و ترامپ میانجی نیز از این موضوع چشمپوشی میکند. مادامی که ترامپ به تهدیدهای خود عمل نکند، در موضوعی که میتواند مخربترین شکست دوره ریاستجمهوری او باشد، دستبسته خواهد بود.
دیدگاه خود را بیان کنید