سکوت آمریکا مقابل حملات روسیه؛ شکست رویکرد ترامپ در مهار جنگ اوکراین

تهران-آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- دولت آمریکا و دونالد ترامپ، هیچ واکنشی در مقابل حملات روسیه نشان نداده‌اند؛ تحلیلگران و مقامات اوکراینی این سکوت را نشانه‌ای از شکست کامل تلاش‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ تلقی می‌کنند.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد به نقل از گاردین، در نخستین ساعات روز یکشنبه، پایتخت اوکراین شاهد شدیدترین موج حملات هوایی روسیه از آغاز جنگ تاکنون بود؛ حملاتی که با صدای پدافند هوایی آغاز شد و با انفجار پهپادها و موشک‌ها در مناطق مسکونی به اوج رسید.

طبق گزارش منابع رسمی، بیش از ۳۰۰ پهپاد و نزدیک به ۷۰ موشک در این حملات مورد استفاده قرار گرفت.

با این حال، در پی این حملات گسترده، هیچ‌گونه موضع‌گیری رسمی از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، منتشر نشده است.

سکوت واشنگتن در برابر این اقدامات تهاجمی روسیه، به‌ویژه پس از تماس تلفنی اخیر دو ساعته ترامپ با پوتین، به گمانه‌زنی‌ها درباره تغییر جهت سیاست آمریکا در قبال جنگ اوکراین دامن زده است.

پیش از این، ترامپ وعده داده بود که می‌تواند ظرف ۲۴ ساعت به جنگ پایان دهد. اما روند تحولات اخیر نشان می‌دهد نه‌تنها هیچ فشاری برای برقراری آتش‌بس از سوی وی اعمال نشده، بلکه روسیه با جسارت بیشتری به حملات خود ادامه می‌دهد. بلافاصله پس از گفت‌وگوی تلفنی با ترامپ، پوتین دستور ایجاد منطقه‌ای موسوم به «حائل امنیتی» در مرز شرقی اوکراین را صادر کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، با انتقاد از «سکوت آمریکا» آن را عاملی دانست که پوتین را به ادامه حملات تشویق می‌کند. به گفته‌ تحلیلگران، این وضعیت می‌تواند به‌معنای پایان نقش میانجی‌گرانه آمریکا باشد؛ نقشی که در ماه‌های اخیر نیز بیشتر به یک نمایش دیپلماتیک بی‌نتیجه شباهت داشت.

«فیلیپس اوبراین»، استاد مطالعات استراتژیک در دانشگاه سنت اندروز، طی یادداشتی نوشت که گفت‌وگوهای اخیر در واقع پایان نمایشی بود که از ابتدا هدفی جز وادار کردن اوکراین به امتیاز دادن به روسیه نداشت.

به اعتقاد این تحلیلگر سیاسی، ترامپ هرگز به دنبال توافقی عادلانه میان دو طرف نبوده است، بلکه هدفش تحمیل خواسته‌های استراتژیک کرملین به کی‌یف بوده است.

در حالی که جنگ در جبهه‌ها به بن‌بست کشیده شده، جنگ پهپادی میان دو کشور ابعاد تازه‌ای یافته و هر روز پیشرفته‌تر و مخرب‌تر می‌شود.

در نبود واکنش روشن از سوی ترامپ و آمریکا، این پرسش اساسی مطرح می‌شود که آیا اروپا می‌تواند خلاء دیپلماتیک و نظامی آمریکا را پر کند یا نه. در غیر این صورت، چشم‌انداز ادامه جنگ، بدون فشاری جدی بر روسیه، همچنان سایه‌ای سنگین بر آینده اوکراین خواهد انداخت.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه