دیپلمات روس: روابط روسیه و انگلیس می‌تواند بدون اولتیماتوم بهبود یابد

تهران-آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- سفیر مسکو در لندن در مصاحبه‌ای اعلام کرد که روابط میان روسیه و انگلیس می‌تواند بدون مطرح‌شدن اولتیماتوم‌ها بهبود یابد.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، آندری کلین در گفت‌وگو با «اسپوتنیک» اظهار داشت: اگر آنها [مقامات انگلیس] یاد می‌گرفتند که مانند گذشته محترمانه صحبت کنند و به آنچه به آنان گفته می‌شود، گوش دهند، فکر می‌کنم روابط دوجانبه ما بهتر می‌شد و اوضاع امنیتی در اروپا نیز به‌سمت بهبودی تغییر می‌کرد.

سفیر مسکو در لندن در واکنش به درخواست‌های انگلیس برای آتش‌بس بدون قید و شرط در جنگ اوکراین در بحبوحه مذاکرات میان مسکو و کی‌یف در استانبول گفت که «در طول سه سال گذشته، اولتیماتوم‌های زیادی را اینجا، به‌خصوص در وزارت امور خارجه [انگلیس] شنیده‌ام».

طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، وی افزود که دیپلمات‌های انگلیسی فراموش کرده‌اند که چگونه بدون استفاده از اولتیماتوم با همتایان خود از دیگر کشورها گفت‌وگو کنند.

کلین همچنین اظهار داشت این موضوعی است که برخی از سفیران دیگری که در لندن مشغول به‌کار هستند نیز به این موضوع اشاره کرده‌ و از آن «شکایت دارند».

رهبران فرانسه، آلمان، لهستان، انگلیس که پیشتر به کی‌یف سفر کرده بودند، خواستار برقراری آتش‌بس یک‌ماهه بدون قید و شرط شدند. این در حالی است که آمریکا نیز پیشتر پیشنهاد آتش‌بسی ۳۰ روزه داده بود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه اواسط ماه اردیبهشت به اوکراین پیشنهاد داد که گفت‌وگوهای مستقیم بدون پیش‌شرط از ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) در استانبول ازسر گرفته شود. مذاکرات در نهایت ۲۶ اردیبهشت بدون حضور روسای جمهور روسیه و اوکراین برگزار شد و در حدود دو ساعت به طول انجامید.

بر اساس این گزارش، رهبری روسیه احتمال دستیابی طرفین به توافق آتش‌بس در جریان این مذاکرات را رد نکرد و دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین اعلام کرد که روسیه متعهد به پیگیری جدی راه‌هایی برای دستیابی به یک توافق صلح‌ بلندمدت است.

به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو درباره گسترش مرزهای ائتلاف نظامی ناتو شکل گرفت. روسیه در واکنش به نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب، به‌ویژه آمریکا، در پنجم اسفند ۱۴۰۰ (۲۴ فوریه ۲۰۲۲) به اوکراین حمله کرد.

طی این مدت، کشورهای عضو ناتو با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک، با ارسال کمک‌های گسترده نظامی به کی‌یف به تداوم جنگ دامن زده‌اند و با تجهیز اوکراین به سلاح‌های سنگین، مسیر تقابل را بر تنش‌زدایی ترجیح داده‌اند.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه