7 پیشنهاد اتاق بوشهر برای تسهیل تجارت خارجی در وزارت صمت بررسی شد

نشست رئیس و نایب‌رئیس اتاق بوشهر با سیدعلی لطفی‌زاده مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صمت پیرامون بهبود تجارت و بازرگانی خارجی در محل وزارت صمت برگزار شد.

خورشید گزدرازی رئیس اتاق بوشهر در این نشست با قدردانی از توجه ویژه وزارت صمت به حل مسائل و مشکلات تجارت و بازرگانی خارجی و همچنین با تقدیر از مصوبه ۱۳۴۰۰ هیات وزیران در راستای بهبود فضای کسب‌وکار به ارائه هفت پیشنهاد اتاق بوشهر در جهت حل مسائل و مشکلات فراروی فعالان اقتصادی استان پرداخت ‌.

وی با اشاره به ضرورت اطلاع‌رسانی لازم قبل از اجرای هرگونه تغییرات قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی گفت تغییراتی مانند افزودن مجوز «بهینه‌سازی مصارف ارزی» به سامانه جامع تجارت، درخواست داریم که کلیه تغییراتی که بر محیط کسب‌وکار تأثیرگذارند، پیش از اجرا مطابق دستورالعمل ثبت اطلاعات ابتدا در پایگاه دولت، ثبت شده و پس از تعیین تاریخ مشخص، اجرایی شوند همچنین با توجه به نقش مشاوره‌ای اتاق بازرگانی به سه قوه پیشنهاد داریم قبل از اجرای این تغییرات و در زمان بررسی ابعاد و نتایج آنها با اتاق بازرگانی نیز مشورت و اعمال‌نظر کارشناسی بخش خصوصی نیز صورت بگیرد.

رئیس اتاق بوشهر در ادامه گفت با توجه به افزوده شدن مجوز بهینه‌سازی مصارف ارزی در سامانه که تغییر جدیدی در سامانه جامع تجارت محسوب می‌شود و امکان بروز مشکلات فنی در فرآیند اجرایی آن وجود دارد، با توجه به پیشنهاد آقای دکتر لطفی‌زاده مقرر شد به فعالان اقتصادی و بازرگانان اطلاع داده شود که طی دو تا سه روز آینده مجدداً نسبت به ویرایش و ثبت سفارش اقدام کرده و نتایج حاصل را بازخورد دهند.

وی حفظ نوبت در صف تخصیص ارز پس از ویرایش ثبت سفارش را یکی دیگر از مطالبات مطرح شده برشمرد و گفت در خصوص این مسئله‌ای که موجب می‌شود با ویرایش ثبت سفارش، پرونده از صف تخصیص ارز خارج شده و مجدداً از ابتدا در صف قرار گیرد (با توجه به زمان‌بر بودن فرآیند تأیید تخصیص)، مقرر شد اتاق بازرگانی طی نامه‌ای رسمی به وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست کند که در صورت انجام ویرایش، پرونده با حفظ نوبت قبلی در صف تخصیص باقی بماند.

همچنین در این نشست مقرر شد اتاق بازرگانی طی نامه‌ای به وزارت صمت درخواست نماید که برای ثبت سفارش‌هایی که تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۴/۰۵ صادر شده‌اند، امکان ویرایش بدون اعمال مجوز «بهینه‌سازی مصارف ارزی» فراهم گردد.

رئیس اتاق بوشهر اصلاح سازوکار تغییر کد تعرفه توسط کارشناسان گمرک را پنجمین مطالبه برشمرد و گفت بر اساس تصمیمات اتخاذشده در این نشست، مقرر شد با همکاری اتاق بازرگانی، گمرک و وزارت صمت، جلسه کارشناسی برگزار گردد و سازوکاری تدوین شود که در صورت تشخیص کارشناسان گمرک مبنی بر اختلاف میان کد تعرفه اظهاری و کد تعرفه استنباطی، امکان اصلاح مستقیم کد تعرفه در ثبت سفارش و اظهار، توسط خود کارشناس فراهم شود.

وی انتخاب مدت اعتبار ثبت سفارش توسط کاربران را ششمین مطلب مطرح شده دانست و گفت: با توجه به اظهارات دکتر لطفی‌زاده درباره هزینه‌های بالای تمدید ثبت سفارش، و نامه‌نگاری ایشان با دکتر دهقان دهنوی، مقرر شد تغییراتی در سامانه جامع اعمال گردد تا کاربران در زمان ثبت سفارش، امکان انتخاب مدت اعتبار ۶ ماهه یا ۹ ماهه را داشته باشند.

گزدرازی افزایش سهمیه تخصیص ارز به استان بوشهر با توجه به نقش و جایگاه صادراتی استان را یکی دیگر از مطالبات برشمرد و گفت با توجه به سهم بالای صادرات استان بوشهر، به‌ویژه در حوزه محصولات پتروشیمی، از دکتر لطفی‌زاده درخواست شد که در تعیین سهمیه تخصیص ارز به استان‌ها، امتیاز ویژه‌ای برای استان بوشهر در نظر گرفته شود که مقرر شد این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس اتاق بوشهر از پیشنهاد این بوشهر در جهت پیگیری مطالبات فعالان اقتصادی مقرر شد یک نیرو معین از سوی صمت استان در وزارت صمت در تهران تعیین شود که مسائل و مشکلات تجارت و بازرگانی خارجی استان به‌صورت ویژه در آن وزارتخانه پیگیری شود.

در پایان گزدرازی از توجه ویژه سیدعلی لطفی‌زاده، مشاور عالی وزیر صمت به مطالبات بخش خصوصی تشکر و قدردانی کرد.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه