
آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد - خراسان جنوبی؛ تنها معبر و گذرگاهی که قاچاقچیان سوخت میتوانند سوخت های قاچاق را به خارج از مرز منتقل کنند اکنون به واسطه بازگشایی تنها گذرگاه تجاری خراسان جنوبی با کشور همسایه (افغانستان) گمرک تجاری ماهیرود است.
به همین واسطه شریان های مواصلاتی ترانزیتی منتهی به این گذرگاه تجاری خارجی بیش از پیش در خراسان جنوبی آبستن حوادث ناشی از تصادفات و واژگونی خودروهای سوختکش یا همان شوتی هاست.
نواخته شدن ناقوس مرگ
به همین واسطه با این که تدابیر مقابله ای بسیاری برای برخورد با قاچاقچیان سوخت در خراسان جنوبی و همچنین گلوگاه های آن اندیشیده شده اما همچنان شاهد جولان بیامان شوتی ها در محورهای مواصلاتی استان هستیم به طوری که مدتی ست در محورهای سربیشه - نهبندان و سربیشه - درح بیش از پیش ناقوس مرگ نواخته می شود و این شریان های مواصلاتی اغلب روزها رنگ خون به می گیرند و خانواده های بسیاری دغدار میشوند.
نواخته شدن ناقوس مرگ در محورهای ترانزیتی بیش از پیش کاربران جاده ای را در این شریان های حیاتی دچار دلهره و اضطراب کرده است چرا که تردد این در محورها امکان دارد به دلیل رفت و آمد بی امان شوتی ها نه تنها مال بلکه جان آن ها را نیز به مخاطره افکنده همان طور که بارها و بارها این اتفاق افتاده است و خانواده های بسیار دغدار شدند.
آخرین خبرهای دردناک از این جولان بی امان نیز به کشته شدن ۵ نفر که دو نفر از آن ها دانش آموز بودند و همچنین شهادت مامور نیروی انتظامی سربیشه بر اثر برخورد با خودروهای شوتی در این محور برمی گردد.
۲۰ حادثه و ۱۲ کشته
وقوع حدود ۲۰ حادثه از ابتدای سال در محور سربیشه - نهبندان آن هم بر اثر برخورد با خودروهای شوتی بیش از ۱۲ کشته در این محور ترانزیتی داشته است که این وضعیت بغرنج داد مردم شهرستان های سربیشه و نهبندان را در آورده است به طوری که اغلب مردم این شهرستان ها گلایه هایی را در فضای مجازی، نشست با مسوولان و به صورت تجمع های مردمی بیان کرده اند و خواستار رسیدگی به این مسئله حیاتی شده اند.
همچنین مخاطره آمیز بودن محور سربیشه - نهبندان و سربیشه - درح نیز سبب شد تا نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی از تربیون مجلس به همه مسوولان به ویژه وزیر راه و شهرسازی تذکر جدی بدهد.
آن طور که در یکی از پیام های مردم سربیشه به نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی، استاندار، فرمانداران، دادستان استان و شهرستان ها و فرماندهی انتظامی استان و شهرستان آمده است: «تصادف ۱۵ کیلومتری محور سربیشه نهبندان که باعث مرگ ۵ نفر از همشهریان شد باعث اندوه و قلب همه را بدرد آورد.سالیان سال مردم شهرستان از این تصادفات رنج میبردند تا اینکه این جاده مرگ قسمتی دو بانده شد و از تصادفات کاسته شده و به حداقل رسید.
ولی متاسفانه با قاچاق سوخت تعداد تردد ماشین های شوتی از اکثر شهرستان ها و استان های دیگر در این جاده افزایش یافته و هر روز شاهد فوت عزیزان بی گناهی در این محور هستیم آن هم چه عزیزانی دآنش اموزانی که برای تحصیل در تردد هستند راننده آژانسی که برای کسب روزی حلال مسافر جابجا می کند حالا در این جاده روزانه هزاران نفر از جمله (کارمندان ،دانش آموزان ،دانشجویان و ...) در تردد هستند که اگر خودرو سوخت به اتوبوس کارمندان خدای نکرده برخورد کند چه بلایی سر ادارات شهرستان می آید.
همچنین از زمانی که این فرد از خانه خارج میشود خود فرد و خانواده با کلی ترس و استرس وارد جاده شده و تا زمانی که برگردد همه نگران سلامتی او هستند.
لذا ما جمعی از اهالی شهرستان از شما مسوولان عاجزانه درخواست داریم تا تدبیری اندیشیده شود تا دیگر شاهد مرگ دلخراش عزیزانمان نباشیم.
نکته آخر هر گونه اتفاق ناگوار از این به بعد در جاده مسئولیتش بر عهده مسوولین خواهد بود واگر اعتراضی شود باعث ناراحتی مسئولین نشود».
در مطلبی دیگر با عنوان «نان به چه قیمت ؟؟!!!» نیز مردم سربیشه این طور گلایه شان را مطرح کرده اند که حادثه برخورد دو خودروی سواری شوتی و سرویس مدرسه در محور سربیشه نهبندان باعث فوت ۵ نفر شد. ۲ دانش آموز و راننده در سرویس مدرسه و دو نفر در خودروی شوتی که زوج جوانی بودند و همگی اهل شهرستان سربیشه بودند در سر صحنه بر اثر ایجاد حریق فوت میکنند.
حالا هرچند طبق گفته های شاهدان در صحنه، سرنشینان این خودروی شوتی که بعد از حادثه برای نجات افراد گرفتار در خودروی مقابل اقدام که خود نیز دچار حریق شده و فوت میکنند آیا گمان نمیبردند کسب درآمد از این طریق در برابر جان ارزشی ندارد ؟!
به راستی مقصر اصلی به وجود آمدن این حوادث ناگوار در محورهای مواصلاتی شهرستان چیست؟ اختلاف قیمت زیاد مواد سوختی یارانه ای با قیمت آزاد و سود بالای فروش مواد سوختی که عاید شوتی سواران میشود؟
نبود شغل مناسب و درآمدهایی که کفاف زندگی را نمیدهند و شوتی سواران را وادار به این کار میکند؟ وضع قوانینی ضعیف در مواجهه با شوتی سواران ؟ جاده هایی یک طرفه و پر ترافیک و ....
تجمع مردم سربیشه
همچنین جمعی از مردم سربیشه و خانواده های داغ دیده در تصادف ۲۹ آبان ۱۴۰۲ ابتدای آذر ماه در ورودی شهر سربیشه (محور سربیشه - نهبندان) تجمع کردند.
محمدرضا لکزایی، فرماندار شهرستان سربیشه در جمع مردم حضور یافت و از نزدیک خواسته های آن ها را شنید و قول پیگیری داد.
محور سربیشه - نهبندان اولویت اول دوبانده سازی
علیرضا عباسزاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسانجنوبی هم شامگاه چهارم آذر ماه در جلسهای که با توجه به حوادث اخیر جادهای و مطالبات مردم شهرستان در ارتباط با دوبانده شدن محور سربیشه- نهبندان و جلوگیری از قاچاق سوخت برگزار شده بود؛ ضمن عرض تسلیت به خانوادههای داغدار حادثه اخیر که فوت ۵ نفر از شهروندان را به همراه داشت اظهار داشت: در بحث قاچاق سوخت در استان بیش از ۲۰ برنامه، تدوین و اجرایی شده تا حداقل موضوع قاچاق سوخت در سطح محورهای خراسان جنوبی فروکش کرده و کاهش یابد.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سوختکشی و قاچاق سوخت به معنای بمب متحرک است، تصریح کرد: یکی از راههای کاهش قاچاق سوخت، تأمین شغل و ایجاد اشتغال است که برنامه و تلاش دولت و مجموعه استانداری در شهرستانها فراهم کردن زیرساخت ها در این زمینه است.
عباسزاده افزود: تأمین زیرساخت های اساسی همانند برق، آب، گاز و جاده با جدیت در دستور کار است تا بتوانیم در شهرستان هایی چون سربیشه که از مزیت معادن و بازارچه مرزی برخوردار است، سرمایهگذار جذب کنیم و با ایجاد کارگاه و کارخانه در راستای تولید شغل گامهای خوبی برداریم.
وی یادآور شد: نباید فراموش کنیم که اطلاعرسانی و فرهنگ سازی در بحث قاچاق سوخت نیز میتواند در بحث فروکش کردن موضوع سوختکشی و قاچاق سوخت مؤثر واقع شود.
معاون استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: بدانیم و مطلع باشیم که همه آحاد جامعه از نیروهای نظامی و انتظامی گرفته تا مردم عادی از قضیه قاچاق سوحت ضربه خورده و خسارت دیده اند.
عباسزاده با بیان اینکه دو بانده شدن محور سربیشه - نهبندان مطالبه و درخواست به حق مردم این شهرستانها ست، گفت: دوبانده سازی این محور از گذشته در دستور کار دولت مردان در استان بوده و هماکنون جزو اولویتهای اول ماست و ان شاء الله قطعه قطعه برنامهریزی و به پیمانکار واگذار و سپس زیر بار ترافیک خواهد رفت تا در کاهش حوادث جادهای نیز مثمر ثمر واقع شود.
فریاد مردم و روزه سکوت مسوولان
مصطفی نخعی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکر جدی به مقامات، وزیر راه و شهرسازی و مسوولان استانی اظهارداشت: «مسوولان محترم جاده های نهبندان - سربیشه روزانه ناقوس مرگ می نوازد و ما هر چه بیشتر فریاد می زنیم شما بیشتر روزه سکوت می گیرید.
روزی نیست که این جاده ها از حادثه ای آبستن نباشد و رخت عزای عزیز کسی بر تن نشود».
وی ادامه داد: «چقدر تذکر بدهیم، چقدر فریاد بزنیم. آقای وزیر شرح پریشانی ما را گوش کنید بسیار غم انگیز است. در طول کمتر از یک ماه شاهد چندین کشته و مجروح و دغدار شدن خانواده ها هستیم چرا مسوولان استانی و کشوری به این وضعیت وخیم و تاسف بار جاده ها به خصوص محور نهبندان - سربیشه و سربیشه - درح واکنشی نشان نمی دهند».
سخن پایانی: قابل توجه مسوولان از ابتدای سال تاکنون در محور سربیشه - نهبندان حدود ۲۰ حادثه با خودروهای شوتی رخ داده است که بیش از ۱۲ نفر در این حوادث جان خویش را از دست داده اند ومطالبه مردم برخورد جدی و بدون اغماض با خودروهای شوتی ست.
پایان پیام/
دیدگاه خود را بیان کنید