به گزارش گروه بینالملل آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، انعقاد پیمان نظامی بین روسیه و چین یکی از مواردی است که آمریکا باید خود را برای آن آماده کند.
وبگاه آمریکایی «بیزینس اینسایدر» روز دوشنبه در تحلیلی در خصوص ائتلاف نظامی روسیه و چین نوشت، برای چندین دهه، قدرت نظامی آمریکا بدون چالش بود.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، این کشور تنها ابرقدرت نظامی جهان بود که نیروهایش در جهان برای دفاع از متحدان مستقر شدند، اما با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۳ و شعله ور شدن درگیریها، روسیه و چین در جاه طلبی مشترک برای سرنگونی آمریکا به طور فزایندهای تهاجمی شدهاند.
به گفته تحلیلگران، سران چین و روسیه، به تشکیل یک اتحاد نظامی نزدیک میشوند و این بزرگترین تهدیدی است که ایالات متحده با آن مواجه شده است.
«جاناتان وارد» از تحلیلگران ارشد آمریکایی گفت:«واضح است که روسیه و چین خود را به عنوان شرکای نظامی میبینند و این مشارکت عمیقتر و با تجربه تر میشود، حتی اگر این اتحاد از منظر غرب رسمی نباشد.
چین در تهاجم روسیه به اوکراین حمایت اقتصادی و دیپلماتیک از مسکو کرده، در حالی که آمریکا میلیاردها دلار به کییف کمک کرده است. در خاورمیانه، روسیه و چین با ایران همسو شده و از حملات اسرائیل به غزه برای نابودی حماس مورد حمایت تهران انتقاد کردهاند. در همین حال، ایالات متحده از اسرائیل کمک نظامی و حمایت دیپلماتیک کرده است.
کارشناسان می گویند چین به احتمال زیاد نتیجه جنگ اوکراین را با دقت دنبال میکند تا نشانههایی از واکنش جهان در صورت هرگونه حمله به تایوان را رصد کند.
در ۲ سال گذشته، روسیه و چین تمرینهای دریایی مشترکی را در «دریای ژاپن» انجام دادند ، روسیه فناوری زیردریایی را به چین تحویل داده که میتواند به این کشور در جنگ با متحدان آمریکا در اقیانوس آرام برتری دهد. روسیه همچنین جنگندههای «سوخو»، بالگردهای «میل» و سامانه دفاع هوایی «اس-۴۰۰» به چین فروخته است.
«چلس میچتا» از دیگر تحلیلگران آمریکایی گفت، اگرچه سران روسیه و چین یک ائتلاف نظامی رسمی را امضا نکردهاند، اما چنین اقداماتی باید برای ایالات متحده و متحدانش نگران کننده باشد.
میچتا گفت:«اتحاد همه جانبه چین و روسیه، ایالات متحده را با تهدیدی مواجه خواهد کرد.»
انعقاد پیمان نظامی بین روسیه و چین یکی از مواردی است که به گفته کارشناسان، آمریکا باید خود را برای آن آماده کند.
تحلیلگران نظامی اخیرا با اشاره به برگزاری رزمایش آتی ایران، روسیه و چین در خلیج فارس، همکاری دفاعی این سه کشور را یکی از ائتلافهای قدرتمند نظامی جهان نامیدند.
تحلیلگران نظامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشتند: «ائتلاف جدید ضد ناتو به آرامی در حال شکل گیری است. کره شمالی را میتوان به این چهار کشور اضافه کرد. ما شاهد ائتلاف نظامی در جهان خواهیم بود که از نظر میزان تسلیحات، فناوری پیشرفته و تجربه نظامی یکی از قدرتمندترینهاست.»
آنها افزودند: «چین و روسیه پیش از این بر سر ایجاد مرکز علمی مشترک برای توسعه فناوری نظامی توافق کردهاند. ایران نیز تایید کرده که هواپیماهای جنگی پیشرفته «سوخو- ۳۵» را از روسیه دریافت میکند. کره شمالی نیز اولین ماهواره تجسسی خود را به مدار زمین ارسال کرد. باورنکردنی است که چگونه بایدن و دولت ناتوانش توانستند در عرض ۲ سال جهانی چند قطبی ایجاد کنند.»
پایان پیام/
دیدگاه خود را بیان کنید