
به گزارش روز دوشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد به نقل از خبرگزاری شهاب، آژانس آنروا افزود: شاهد افزایش بی سابقه کشته ها و مجروحان غیرنظامی در نوار غزه هستیم. از ۲ مارس(۱۲ اسفند۱۴۰۳) تاکنون هیچ گونه کمکی وارد غزه نشده و اوضاع در این منطقه غم انگیز و در حال فروپاشی است.
آنروا ادامه داد: در انبارهای ذخیره دیگر هیچ کمک غذایی باقی نمانده است تا میان مردم غزه پخش کنیم. در سایه نبود کمک های غذایی، در روزهای آتی خطرات فاجعه باری رخ خواهد داد. شیوع بیماری های واگیردار، هپاتیت و افزایش بیماری های سرطانی و مزمن را ثبت کردیم.
این آژانس اضافه کرد: اوضاع معیشتی در نوار غزه دچار فروپاشی کامل شده و این منطقه در روزهای آتی با قحطی رو به رو خواهد شد.
اخیرا برنامه جهانی غذا هم اعلام کرد که ذخایر غذایی آن در نوار غزه به پایان رسیده است. این آژانس سازمان ملل تاکید کرد که پس از ۵۴ روز از زمانی که رژیم صهیونیستی محاصره کامل بر نوار غزه را اعمال کرد، مردم دیگر راهی برای مقابله ندارند.
برنامه جهانی غذا در بیانیهای افزود: «سازمان ملل آخرین ذخایر غذایی خود را به آشپزخانههای توزیع غذای گرم در نوار غزه تحویل داد. انتظار میرود این آشپزخانهها طی روزهای آینده کاملاً بدون غذا شوند.»
از زمانی که رژیم صهیونیستی ورود کمکهای بشردوستانه و کالاهای تجاری به غزه را متوقف کرد، برنامه جهانی غذا تنها منبع پایدار و بزرگترین تأمینکننده غذای گرم در این منطقه بوده است.
تنها چند نهاد کوچکتر، از جمله «آشپزخانه مرکزی جهانی» (World Central Kitchen)، هنوز در حال ارائه غذا در غزه هستند. این نهاد روز شنبه در فیسبوک اعلام کرد که «با تمام توان در حال تلاش برای استفاده از آردهای باقیمانده و پخت هرچه بیشتر نان در تنها نانوایی فعال در غزه» است.
برنامه جهانی غذا هشدار داد: «این طولانیترین دوره محاصره نوار غزه در تاریخ است که بازارها و سیستمهای غذایی، که پیشتر نیز شکننده بودند، را ویرانتر کرده است.»
طبق بیانیه این نهاد، آخرین محمولههای غذایی به آشپزخانههای توزیع غذای گرم تحویل داده شده و انتظار میرود این مراکز طی روزهای آتی کاملاً از فعالیت بازبمانند. با بسته ماندن گذرگاههای مرزی و انباشت بیش از ۱۱۶هزار تُن مواد غذایی، بیش از ۲ میلیون نفر در معرض گرسنگی حاد، بیماریهای واگیر و مرگ قرار گرفتهاند.
دیدگاه خود را بیان کنید