تقویت چندجانبه‌گرایی در مواجهه با جنگ تجاری «ترامپ»، محور نشست «بریکس» در برزیل

تهران- آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد- نشست ۲ روزه وزیران امور خارجه گروه «بریکس» که امروز دوشنبه به میزبانی ریودوژانیرو برزیل آغاز می‌شود، بر تقویت سیستم تجاری چندجانبه، اصلاح سازمان‌های حاکم بر نظم بین‌المللی و ارتقای همکاری میان کشورهای جنوب جهان متمرکز خواهد بود.

به گزارش روز دوشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از خبرگزاری افه، از نگاه برزیل که ریاست این ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان را در سال جاری میلادی (۲۰۲۵) بر عهده دارد، موضوعاتی که محور این دور از نشست بریکس خواهند بود، به تقویت موقعیت کشورهای در حال توسعه و نوظهور کمک کرده و پیامی از ضرورت ایجاد جهانی با نابرابری کمتر را مخابره می‌کند.

«مائوریسیو لیریو» (Mauricio Lyrio) نماینده برزیل در بریکس در جریان نشستی مطبوعاتی درباره تقویت سیستم تجاری چندجانبه گفت: وزیران امور خارجه کشورهای عضو در حال حاضر روی بیانیه‌ای کار می‌کنند که بر اهمیت مذاکرات تجاری چندجانبه تاکید می‌کند.

وی خاطرنشان کرد که این سند همچنین شامل انتقاد و «رد اقدامات یکجانبه» مانند تعرفه‌های اعمال شده توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا است، اگرچه نام وی ذکر نشده است.

این دیپلمات برزیلی تشریح کرد که ۱۱ وزیر امور خارجه کشورهای عضو در روز دوشنبه در اولین روز نشست‌ها به نقش بریکس در رسیدگی به چالش‌های کنونی جهانی و بحران‌های ژئوپلیتیکی مانند جنگ‌های اوکراین و غزه خواهند پرداخت.

آنها همچنین در مورد اصلاح و تقویت نهادهای حاکم بر نظم بین‌المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت‌وگو خواهند کرد.

در روز سه‌شنبه، سومین و آخرین جلسه با حضور اعضای وابسته برگزار خواهد شد و «نقش جنوب جهانی در تقویت چندجانبه‌گرایی» مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

«کارلوس فابارو» وزیر کشاورزی برزیل که به تازگی میزبان نشست وزرای کشاورزی بریکس در برازیلیا، پایتخت این کشور بود، گفت: جنگ تجاری آغازشده توسط رئیس‌جمهوری آمریکا عاملی است که ما را به تقویت بیشتر این بلوک و یافتن شرکا و فرصت‌های جدید سوق می‌دهد.

برزیل از زمان تصدی ریاست بریکس، از اقتصادهای نوظهور خواسته است تا پیش از «کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل» (COP۳۰) که در اواخر سال جاری میلادی در شهر آمازون برگزار خواهد شد، نسبت به تقویت همکاری و تقویت بودجه حفاظت از محیط زیست در فقیرترین کشورها اقدام کنند.

تحلیلگران معتقدند در صورت مدیریت ماهرانه برزیل، این کشور هم در سطح منطقه‌ای و هم در سطح جهانی، نفوذ خود را افزایش خواهد داد. میزبانی برزیل از جنگل‌های آمازون، اعتبار این کشور را در بحث سیاست‌های آب‌وهوایی، دو چندان کرده و همچنین فرصتی بی‌نظیر برای پیشبرد دستور کار جنوب جهانی برای اصلاح هنجارهای حکمرانی در راستای افزایش نمایندگی کشورهای در حال توسعه فراهم کرده است.

برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بنیانگذاران بریکس هستند و عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، اتیوپی، اندونزی و ایران نیز به آن پیوسته‌اند. بریکس همچنین ۹ کشور شریک به عنوان اعضای وابسته از جمله بولیوی، کوبا، بلاروس، مالزی، نیجریه و قزاقستان دارد.

بریکس از زمان تاسیس پس از جنگ جهانی دوم، برای نمایندگی بیشتر جنوب جهانی در سازمان‌های چندجانبه و تقویت همکاری میان کشورهای در حال توسعه و نوظهور تلاش کرده است.

دیدگاه خود را بیان کنید

0 دیدگاه