
به گزارش روز دوشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد از این روزنامه آمریکایی، در حالی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و بسیاری دیگر از رهبران جهان درگیر مسئله مناقشه در اوکراین هستند، برخی از اروپاییها نسبت به اقداماتی که ارتش روسیه در سایر بخشهای مرزی خود با قاره سبز انجام میدهد، ابراز نگرانی می کنند.
در این گزارش آمده است که با گسترش پایگاه های نظامی روسیه در مناطق مرزی اروپا، باید منتظر درگیری میان این کشور و اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بود.
کارشناسان نظامی داخل روسیه نیز معتقدند که این اقدامات مسکو برای آمادگی در رویارویی با ناتو است.
مقامات روسیه نیز از طرفی سیگنال های متفاوتی ارسال کرده اند. در اواخر سال گذشته میلادی آندری بلوسف، وزیر دفاع روسیه در نشستی گفت که ارتش روسیه باید برای درگیری با ناتو آماده باشد. در همان نشست، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری این کشور گفت که غرب با بیان این که روسیه آماده حمله است، مردم خود را نگران میکند.
وال استریت ژورنال افزود، شواهدی وجود دارند که نشان می دهند در حدود ۱۰۰ مایلی شرق مرز خود با فنلاند، در شهر «پتروزاوودسک» روسیه، مهندسان نظامی در حال گسترش پایگاههایی هستند که کرملین قصد دارد در آن ها یک ستاد ارتش جدید برای نظارت بر دهها هزار نیرو در چند سال آینده ایجاد کند.
برخی مقامات نظامی و اطلاعاتی غربی مدعی شده اند که این نیروها که بسیاری از آن ها اکنون در خط مقدم اوکراین خدمت می کنند، قرار است هسته اصلی این ارتش باشند و برای رویارویی با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی آماده شوند.
کرملین نیز از سویی دیگر در حال گسترش جذب نیروهای نظامی، تقویت تولید تسلیحات و ارتقای خطوط راه آهن در مناطق مرزی است.
فنلاند که در سال ۱۹۴۰ میلادی مجبور شد در مقابل اتحاد جماهیر شوروی تسلیم شود، چندین دهه تلاش کرده است تا از رویارویی مجدد با مسکو اجتناب کند. این کشور که یکی از اعضای ناتو نیز به شمار می رود، در حال حاضر مرزهای خود با روسیه را با استفاده از تجهیزات دفاعی الکترونیکی و حصارهای سیم خاردار تقویت می کند.
ترامپ که همزمان با تلاش برای احیای روابط واشنگتن و مسکو، اوکراین را برای پذیرش توافق آتشبس تحت فشار قرار داده است، معتقد است که نگرانیها برای این که روسیه به دنبال جاهطلبیهایی فراتر از اوکراین است، «بیش از حد» است.
وی در پاسخ به سوالی درباره هشدار ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین مبنی بر این که اگر واشنگتن کمک ها و حمایت های نظامی خود را قطع کند، روسیه میتواند علیه ناتو جنگی به راه بیندازد، گفت: «من با آن موافق نیستم، حتی اندکی.»
لازم به ذکر است که روسیه درآمد نظامی خود را از ۳.۶ به بیش از ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی در سال جاری افزایش داده است. در حالی که ایالات متحده در سال گذشته ۳.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف ارتش خود کرد و کشورهای اتحادیه اروپا نیز به طور متوسط ۲.۱ درصد را از این مبلغ را برای اقدامات نظامی هزینه کردند.
دیدگاه خود را بیان کنید