
به گزارش روز چهارشنبه آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، هیات کارشناسی سازمان ملل در این خصوص تحقیق میکند که چگونه گلولههای خمپاره صادر شده از بلغارستان به امارات در نهایت سر از کاروان تدارکات نظامی برای شورشیان «نیروهای حمایت سریع» در سودان در آوردهاند. گلولههای خمپاره توقیف شده از یک کاروان تدارکاتی برای شورشیان در ماه نوامبر گذشته (آبان ۱۴۰۳) در منطقه «دارفور شمالی» سودان، شماره سریالهای یکسانی با محموله نظامی صادرات از بلغارستان به امارات در سال ۲۰۱۹ داشتهاند.
بر اساس نامه هیات نمایندگی بلغارستان در سازمان ملل که خبرگزاری رویترز به نسخهای از آن دست یافته است، این کشور به محققان سازمان ملل اطلاع داده که بلغارستان در سال ۲۰۱۹ گلولههای خمپاره ۸۱ میلیمتری با همین شمارههای سریال به امارات صادر کرده بود.
وزارت امور خارجه بلغارستان نیز اعلام کرده که هیچ درخواستی برای مجوز صادرات مجدد این محموله به طرف ثالث مطرح نشده بود. وزارت خارجه بلغارستان تاکید کرده که این کشور هیچ مجوزی برای صادرات اقلام نظامی به سودان صادر نکرده است. این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد اواسط ماه فوریه وظایف هیات تحقیق درباره سودان را تمدید کرد و یک گروه کارشناسی جدید در حال تشکیل شدن است و سازمان ملل تایید کرده که تحقیقات کارشناسان این سازمان ادامه دارد.
جنگ داخلی در سودان دهها هزار کشته بر جا گذاشته و موجب آوارگی میلیونها نفر شده است. آمریکا دی ماه سال گذشته با اعلام اینکه شورشیان «نیروهای حمایت سریع» سودان (RSF) و شبه نظامیان متحد آنها در منطقه «دارفور» واقع در جنوب سودان مرتکب نسل کشی شده اند، تحریم هایی را علیه «حمیدتی» سرکرده این شورشیان و چند تن از شرکتهای اماراتی دلال سلاح اعلام کرد.
به گزارش آژانس خبری کارآفرینان اقتصاد، جنگ داخلی سودان از آوریل ۲۰۲۳ (فروردین ۱۴۰۲) با تشدید تنشها بین ارتش سودان و «نیروهای حمایت سریع» به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» معروف به «حمیدتی» آغاز شد. حمیدتی پیش از این در چهارچوب یک توافق سیاسی تشکیل دولت در پی برکناری «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق سودان در سال ۲۰۱۹، با ارتش و سیاستمداران غیرنظامی در قدرت شریک شده بود. دو گروه نظامیان با کودتای اکتبر سال ۲۰۲۱ سیاستمداران غیرنظامی را برکنار کردند و ژنرال «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش کنترل دولت را به دست گرفت اما گروههای نظامی بعدا درگیر جنگ داخلی شدند که این مناقشه خسارات زیادی به بار آورده و موجب بحران انسانی شدید و بروز قحطی در مناطق مختلف سودان شده است.
«دیوان بینالمللی دادگستری» سازمان ملل اسفند ماه سال گذشته از شکایت سودان از امارات متحده عربی خبر داد و اعلام کرد که دولت خارطوم، امارات را به نقض کنوانسیون نسلکشی از طریق تسلیح و تأمین مالی شبهنظامیان شورشی متهم کرده است.
دیدگاه خود را بیان کنید